Mora vill tillbaka till SHL – och är redo för det

Mora går som tåget i Hockeyallsvenskan och ligger tvåa efter första halvan av säsongen. Klubbdirektören Peter Hermodsson är belåten över tabelläget.
– Vi är mer än nöjda, säger han till Hockeybladet.

Ungefär halva säsongen av Hockeyallsvenskan är spelad och Mora är ett av lagen som imponerat på många. Man ligger för närvarande på en andraplats i tabellen och har häng på serieledande BIK Karlskoga. Klubbdirektören Peter Hermodsson är nöjd med sitt lags första säsongshalva.
– Jättebra gjort av grabbarna! Vi har som målsättning att sluta bland de åtta första och såhär långt ser det bra ut, säger han till Hockeybladet.

Redo för allt

Är ni förberedda på det eventuella scenariot att gå upp till SHL redan i år?
– Vi jobbar med och förbereder oss inför alla tänkbara scenarior. Man måste vara beredd på att både gå upp och åka ur, säger han och fortsätter:
– Det är ett löpande jobb. Hur ska budgeten se ut om vi åker ur? Vilka spelare ska stanna kvar om vi går upp – och vice versa.

Gillar inte kvalsystemet

Vad är din personliga åsikt om det nuvarande kvalsystemet där en ”bäst av sju”-serie mellan ett SHL- och ett HA-lag avgör vem som hamnar i vilken liga?
– Det är katastrof. Det är tufft nog som det är, tycker jag. Nu klarade sig Leksand sig igenom nålsögat i fjol, men jag tycker att förra varianten var bättre.

Skulle du vilja ha en ”bäst av sju”-serie mot Leksand? Drömscenario?
– Det är en känslig fråga. Vill inte spekulera i sådant nu. Drömscenariot vore att ta sig dit – och då spelar inte motståndet någon roll, avslutar han.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

10 − 2 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN