Mora upp på finalplats efter händelserik andra period

Mora vann dagens match borta mot Västervik med 2-3 och därmed seglar man upp på en andra plats i tabellen. Segern grundlades i andra perioden sedan Kevin Goumas gjort det matchavgörande målet i powerplay.

Mora kunde idag hämta hem sin andra raka bortaseger när Västervik besegrades i Plivit Trade hallen. Matchen var jämn och tät men efter en andra period med matchstraff, straff och två mål kunde Mora till slut vinna.

Men det var inte bortalaget som stod för första målet. Redan efter fyra minuter kunde hemmalaget hitta nätet bakom Christian Engstrand när målkungen, Olle Liss gjorde 1-0. Repliken skulle komma därefter och det var i powerplay som Mathias Bromé kvitterade för Mora. Det var Bromés tionde mål den här säsongen och hans fjärde de tre senaste matcherna. Notera att Viktor Amnér gjorde debut idag för Mora och assisterade till Bromés kvittering till 1-1.

Mora skulle dock få sista ordet innan periodslutet. Gästernas Marcus Sirén skulle pricka rätt och hitta nätet för första gången den här säsongen med endast två sekunder kvar. 1-2 till gästerna inför andra perioden, en period som skulle innehålla flertalet händelser.

Perioden börjar med ett matchstraff och Mats Fröshaug lär vänta en avstängning sedan han fult tacklat Moras Erik Flood med en huvudtackling. Mora skulle dock sumpa sitt fem minuter långa övertag och istället kvitterade hemmalagets Mitch Wahl. Wahl som värvades in från finska ligan har gjort stor succé i VIK och gjorde under kvällen sin tionde poäng på nio spelade matcher.

Poängkungen avgjorde

Repliken skulle dock komma kort därefter. Kevin Goumas prickar nät bakom Västerviks målvakt, Jonas Fransson i powerplay och det skulle komma att bli det matchavgörande målet. Kort efter Goumas mål hade Mora chansen att utöka ledningen på straff men Jacob Nilsson hittar inte luckan mellan Jonas Franssons ben. Ställningen 2-3 står sig matchen ut trots att Västervik sköt 16 skott mot Moramålet i sista perioden. Därmed seglar Mora upp på en andra plats i tabellen och har Västervik strax bakom sig med tre poäng mindre.

Västerviks IK – Mora IK 2-3 (1-2, 1-1, 0-0)
1-0 (03:59) Olle Liss (Victor Öhman, Mitch Wahl)
1-1 (09:53) Mathias Bromé (Pierre Engvall, Viktor Amnér), spel fem mot fyra
1-2 (19:58) Marcus Sirén (Emil Bejmo, Jacob Nilsson)
2-2 (30:55) Mitch Wahl (Victor Öhman)
2-3 (32:54) Kevin Goumas (Emil Aronsson, Mathias Bromé), spel fem mot fyra
Skott: 30-27 (7-4, 7-16, 16-7)
Tekningar: 26-27 (4-6, 12-11, 10-10)