Mora straffade sig ur förlustsviten

Det som var tänkt att bli en relativ enkel match, förvandlades istället till en rysare när Mora tog emot tabelljumbon Sundsvall.

Mora hade inför matchen hemma mot Sundsvall Hockey fyra raka förlustmatcher. Detta ville man givetvis ändra på för att inte halka efter allt för mycket. Dock blev det inte den matchbild dalalaget hade tänkt sig.

Mora såg ut att gå mot en säker seger då man med endast fem minuter kvar ledde med 3-1, men gästerna ville annorlunda. Sundsvalls Mathias Månsson skapade ordentlig nerv i matchen, när han både reducerade till 3-2 samt petade in kvitteringen med 49 sekunder kvar av tredje perioden.

Förlängningen blev mållös, men det saknades inte möjligheter. Dock fick matchen avgöras på straffar, där Mora visade sig vara starkast. Matchvinnare blev Emil Bejmo. I och med extra poängen klev Mora upp på en tionde plats i tabellen och man ligger endast två poäng bakom rivalen Leksands IF.

Mora IK-Sundsvall Hockey 4-3 (0-1, 1-0, 2-2, 0-0, 1-0)
Skott: 50-33