Mora spetsar – kanadensisk AHL-forward ansluter

Mora har under de senaste dagarna lånat ut spelare till diverse klubbar i Hockeyettan och det har efter det spekulerats om truppen förstärks. Idag kom värvningen och den kanadensiske forwarden Matt Bailey ansluter från AHL-laget Stockton Heat.

Mora har under de senaste dagarna lånat ut både Marcus Sirén och Henrik Eriksson. Idag kom beskedet att man väljer att spetsa till truppen inför stundande kval. Klubben väljer att plocka in forwarden Matt Bailey som senast kommer från spel i AHL och Stockton Heat. Bailey har även hunnit med att spela sex matcher i ECHL den här säsongen där han representerat Adirondack Thunder. Totalt har det blivit nio poäng i ECHL för 25-årige Bailey.

Totalt har Bailey hunnit med att spela 135 AHL-matcher i sin karriär men vänder nu blickarna mot Europa för sitt första utlandsäventyr. Bailey har även hunnit spela collegehockey under sina yngre år där han representerade Anchorage-Alaska i NCAA. Bailey snittade under sin sista säsong i NCAA en poäng per match. 25-åringen fick även äran att ha ett ”C” på bröstet.

Han är hungrig inför uppgiften

– Matt är en stor forward som både kan spela som center och på kanterna. Han kan bidra till laget på många olika sätt och med honom får vi mer bredd på forwardssidan när vi nu förbereder oss för slutspelet. Han är hungrig inför uppgiften att spela med ett lag som har chans att vinna och vi är glada över att få in honom i laget, säger Moras tränare Jeremy Colliton till klubbens hemsida.

Därmed har Mora fem transatlanter i truppen. Sedan tidigare spelar Kevin Gagné, Nathan Deck, Alex Aleardi och Kevin Goumas i klubben.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN