Mora avslutade starkt i Scaniarinken

En jämn och tät match i Scaniarinken som Mora kunde avgöra efter en stark sista period. Matchen slutade 1-4 och innebär att Mora hakar på i toppen av tabellen.

Båda lagen kom till spel med varsin vinst i bagaget och sugna på att kamma hem andra raka segern. Taktiken för att lyckas göra det var till synes full fart framåt från båda håll. Den första perioden i matchen var nämligen fartfylld och intensiv mellan två lag som gick framåt så fort de fick chansen. Tränarna för båda lagen var förmodligen inte allt för nöjda med matchbilden när det svängde hej vilt åt båda håll. Trots en mängd chanser tillkom bara ett mål under perioden och det gjordes av Södertälje. Målet prickades in av Anton Holm i powerplay efter två minuters spel.

Den andra perioden började med ett powerplay för Södertälje, men det var Mora som skapade chanserna. Bortalaget misslyckades dock att förvalta såväl ett straffslag som friläge under sitt numerära underläge. Utvisningar var ingen bristvara under matchen och när Mora fick chansen i spel fyra mot tre satt kvitteringen bakom Alexander Sahlin, som annars storspelat innan målet. Målet gjordes av Erik Flood.

Perioden fortsatte där efter i samma anda som den första perioden med böljande spel. Utvisningarna påverkade dock matchbilden negativt och gjorde att tempot inte var lika högt som tidigare. 1-1 hade lika gärna kunnat vara 3-3, men oavgjort kändes som ett rättvist resultat efter två spelade perioder.

Mora avgjorde i den tredje perioden

Södertälje inledde perioden med att vaska fram ett par målchanser i powerplay utan någon nätkänning. Det var istället Mora som tog ledningen för första gången i matchen genom Ludvig Elvenes, fint framspelad av Emil Bejmo. 3-1 gjorde Alexander Hilmerson sju minuter in i perioden. Södertälje fick sedan chansen att reducera i fyra minuters powerplay, men lyckades inte ta tillvara på den chansen. Jacob Nilsson i Mora kunde istället sätta spiken i kistan när laget blev fulltaligt.

Mora drog det längsta strået i den sista perioden och tog tre viktiga poäng. Laget har också att tacka Mattias Pettersson i målet som gjorde en strålade insats ikväll. Mora har nu 44 poäng, vilket är lika många som tvåan Karlskoga och trean Västervik som ikväll slog rivalen Oskarshamn. Södertälje är i och med förlusten ikväll kvar på jumboplatsen i tabellen.

Södertälje – Mora 1-4 (1-0, 0-1, 0-3,)
1-0 (02.14) Anton Holm (Lucas Carlsson, Olov Lundqvist), spel fem mot fyra
1-1 (24.19) Erik Flood (Alexander Hilmerson), spel fyra mot tre
1-2 (43.09) Ludvig Elvenes (Emil Bejmo, Emil Aronsson)
1-3 (47.34) Alexander Hilmerson (Kevin Goumas, Kevin Gagné),
1-4 (54.28) Jacob Nilsson (Ludvig Elvenes)
Skott: 18 – 22 (6-9, 5-7, 7-6)
Utvisningar SSK: 8×2 MIK: 11×2