Mora avgjorde på tolv sekunder

Drabbningen Mora mot Västerås var under de inledande två perioderna hemmalaget det hetare av de två men det slutade mållöst, trots att Mora hade flera vassa chanserna. Hemmalagets Jacob Nilsson stod för den hetaste när han tog ett varv runt i zonen och motståndarkassen innan har avlossade ett farligt avslut som Marcus Dahlbom kunde mota.

Vidare in i tredje tryckte hemmalaget på för ett ledningsmål och det kom genom kanadensiske backen Kevin Gagné som från blålinjen tryckte in att slagskott på pass från Alexander Hilmerson.
12 sekunder senare slog man till igen, denna gången med ett självmål från Västerås-backen Gustav Ahnelöv som olyckligt slog in en retur på Mats Hjorts skott i kamp med Moras Robin Johansson.

I och med de två snabba målen i tredje perioden kunde dala-laget säkra klubbens fjärde raka seger och målvakten Mattias Petterssons andra nolla för säsongen. För Västerås del blev man nollade för tredje matchen i rad på bortaplan och återfinns på en tolfte plats i tabellen med samma poäng som Vita Hästen precis under strecket.

Matchfakta
Mora IK – VIK Västerås HK (0-0, 0-0, 2-0)
1-0 (52:53 PP) Kevin Gagné (Alexander Hilmerson, Mathias Bromé)
2-0 (53:05) Robin Johansson (Mats Hjort)

Skott: 37-24 (13-8, 14-10, 10-6)

Utvisningsminuter: 4-4 (2-2, 2-2, 0-2)

Publik: 3 023

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN