Modokaptenen slutar – hjärnskakningen släpper inte

Han har varit Modo Hockeys lagkapten i två säsonger men efter skadeproblemen tvingas den tidigare NHL-spelaren avsluta karriären.

Byron Ritchie har varit Modos lagkapten de två senaste säsongerna och fick vara med och ramla ur SHL förra våren vilket för första gången på 31 år för Modo. Nu avslutar 39-åringen karriären.

– Jag vet inte om jag förstått det än om jag ska vara ärlig. Det är en konstig känsla, som jag aldrig haft, säger han till Mittmedia.

Har störts av skadeproblem

Ritchie, som har 324 NHL-matcher i fyra olika klubbar på CV:t, har den senaste säsongen haft en del skadeproblem och bland annat så har en hjärnskåning från januari i år påverkat beslutet.

– Det har påverkat. Inte den förra säsongen, med hälsenan, utan det handlar först och främst om hjärnskakningen jag hade nu i slutet av säsongen. Jag har haft hjärnskakningar förut och mått bra efter några dagar, men den här har inte släppt än. Det är inte 100 procent än.

Problem som fortfarande plågar Ritchie, flera månader senare.

– Jag har inte kunnat träna alls. Jag har varit på promenad med hundarna bara. På eftermiddagarna och kvällarna får jag ofta ont i huvudet och blir trött. Hjärnskakningen påverkade mig otroligt mycket första månaden. Jag sov egentligen hela tiden, men nu kan jag leva normalt. Förutom att jag inte kan träna då, säger Ritchie.

Familjen i fokus

Efter 22 år med hockey på seniornivå i AHL, NHL, IHL, Schweiz, SHL och HockeyAllsvenskan är det nu familjen som kommer i första hand. Detta även om han kan ha svårt att förstå hur det känns att inte vara hockeyspelare längre efter alla år och fler än 1000 seniormatcher.

– Jag ska fokusera på att vara pappa nu. Jag vill vara delaktig i barnens idrottsutövande. Det känns bra att jag kan fokusera på familjen nu.

– Jag vet inte om jag förstått det än om jag ska vara ärlig. Det är en konstig känsla, som jag aldrig haft, säger Ritchie.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN