Modo vann efter tränarbytet i sexpoängsmatch

Modo var hårt pressat efter ett antal nederlag den senaste tiden och bland annat sparkande av tränare. Trots pressen så lyckades man ta två poäng sedan David Rundqvist satt segerpucken i förlängningen.

Modo och Vita Hästen skulle komma att bli en riktigt jämn och tät match när båda lagen spelade om oerhört viktiga poäng i kampen om playoffstrecket. Efter fyra raka förluster för Modo skulle segern komma och det utan Andreas Johansson i Modobåset sedan han sparkats under gårdagen. Slutsiffrorna skrevs till 2-1.

Det var just Örnsköldsvikslaget som skulle öppna målskyttet men det dröjde så sent som till andra perioden innan Jordan Smotherman kunde spräcka Pontus Sjögrens nolla. Sedan amerikanen vunnit en sorgduell kunde han skickligt lägga in pucken i nättaket. 1-0 för Modo och hemmalaget gick in med ledning inför sista perioden.

Där skulle dock gästerna replikera och det genom ett oerhört skickligt mål. Forwarden Erik Olsson tar sats från egen zon och tar sig skickligt förbi flertalet Modospelare innan han avslutar med att lägga in pucken mellan benen på Erik Hanses. En riktig solorajd som skulle innebära oavgjort resultat vilkens stod sig matchen ut.

Magisk passning av veteranen grundlade segern för Modo

I förlängningen var det dock Modo som skulle näta och plocka hem bonuspoängen. Efter en himmelsk passning av rutinerade Per-Åge Skröder var det inte mycket som behövde göras av David Rundqvist för att pucken skulle hamna i nätmaskorna nedanför Modofansen.

Efter dagens resultat blir det därmed ännu tätare i kampen om den sista playoffplatsen som Vita Hästen i dagsläget sitter på. Nu återstår det endast fem omgångar kvar innan tabellen kan summeras.

Modo Hockey – HC Vita Hästen 2-1 (0-0, 1-0, 0-1, 1-0)
1-0 (24:13) Jordan Smotherman (Kristian Jakobsson)
1-1 (48:06) Erik Olsson (Mattias Kalin, August Gunnarsson)
2-1 (63:44) David Rundqvist (Per-Åge Skröder)
Skott: 21-25 (7-5, 10-6, 2-10, 2-4)
Tekningar: 26-19 (7-4, 13-8, 4-6, 2-1)
Utvisningar: Modo: 1×2 VH: 1×2
Domare: Johan Nordlöf
Linjemän: Marcus Olsson, Jimmy Andersson
Publik: 5848

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN