Modo får miljonbelopp av kommunen – 46 miljoner på två år

46 miljoner kronor har Örnsköldsviks kommun gett Modo hockey under de två senaste åren. Det är 8 miljoner mer än vad avtalet mellan kommunen och klubben säger enligt Örnsköldsviks allehanda.

Modo åkte förra säsongen ur SHL och ”town of hockey” har lidit rejält i HockeyAllsvenskan denna säsong. I samband med nedflyttningen till HockeyAllsvenskan har ekonomin i klubben varit instabil. Det har gjort att Örnsköldsviks kommun har klivit in och hjälpt klubben med 46 miljoner kronor de två senaste åren.

Det som nu upprör folk i kommunen är att avtalet mellan kommunen och Modo är att man har gett ut 8 miljoner mer än vad avtalet säger skriver Örnsköldsviks allehanda idag. Avtalet som skrivits säger att Modo ska ha fått 38 miljoner kronor av kommunen de två senaste åren.

– De stora utbetalningarna har jag koll på, inte de andra. Men jag vet att det är mycket, säger kommundirektören Magnus Haglund till Örnsköldsviks allehanda.

De extra kostnader som kommunen har täckt är till största del konferenser och representationer i Modo:s hemmaarena Fjällräven Center. Kommunen har gjort totalt 750 utbetalningar till Modo och arenabolaget, varav 700 av dom ska vara för konferenser och representationer enligt Örnsköldsviks allehanda. 50 av dom ska handlat om saker som fika, middagar, luncher, hockeybufféer och matchbiljetter till Modo:s hemmamatcher.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN