MELLANDAGSREA: Vad finns att hitta i HockeyAllsvenskan?

HockeyAllsvenskan har innehållit flera överraskningar den här hösten men även flera fiaskon. Nu tar Hockeybladet ut tio spelare i olika HockeyAllsvenska lag som klubbarna borde göra sig av med på mellandagsrean. Kanske sitter det några sportchefer och hakar på låset redan tidigt på juldagsmorgonen?

1. Drew Paris, Modo Hockey
Varit en stor besvikelse under hösten och har under den senaste tiden omgärdats av flyttrykten. Förra året var Paris en av HockeyAllsvenskans bästa backar men i år går det inte att känna igen den storvuxne backen. Paris gjorde sig känd under fjolåret med ett tufft och rejält spel samtidigt som han kunde producera framåt. I år har Paris använt sin tyngd på fel sätt och har mest spelat klumpigt och slarvigt. Inte alls den injektion Modo hoppades på och Paris kan nog vara beredd på en nystart i en ny klubb. Kanske sugen på en återkomst i Tingsryd?

2. Felix Maegaard-Scheel, Södertälje SK
Dansken skulle bli en av Södertäljes spetsspelare framåt men det blev tvärtom. 24-åringen har trots sin position som forward inte gjort ett enda mål under årets säsong. Maegaard-Scheel har dessutom oroväckande -11 i plus minus-statistik vilket inte bådar gott. Tidigare i sin karriär har forwarden lovordats som en av Danmarks största talanger. Upp till bevis för Maegaard-Scheel och var ska Maegaard-Schell förflytta sig om det ska bli positiv utveckling på karriären igen?

3. Niklas Lundström, IF Björklöven
JVM-meriterad målvakt som många trodde skulle få sitt genombrott efter ett antal säsonger i USA, det blev istället tvärtom. Lundström har aldrig hittills lyckats i seniorhockey och har under den här säsongen haft problem med att stoppa puckarna som kommit mot honom. Då Björklöven i dagarna värvade SHL-meriterade Linus Fernström är Lundströms framtid högst oviss och han lär inom kort få lämna Umeålaget. Lundström behöver verkligen visa att han klarar av den här nivån men det blir svårt i Björklöven.

4. Rasmus Edström, VIK Västerås HK
Spåddes en lysande framtid när han kom upp i Skelleftås organisation som junior. Var då en talangfull tvåvägsback med fin puckbehandling. Sedan dess har karriären gått rakt nedåt och Edström har svårt att hänga med i HockeyAllsvenskan. Har potentialen men har alldeles för dåligt spelsinne då han ofta dräller med puck och inte är tillräckligt stark i kroppen som en bra back ska vara.

5. Kruise Reddick, HC Vita Hästen
Vita Hästen har hittat en hel del fina transatlanter på marknaden sedan man avancerade till HockeyAllsvenskan. Den här värvning blev däremot inte alls så lyckad. 26-åringen har endast gjort två mål framåt och inte alls varit den injektion Norrköpingslaget hoppades på. Kanske blev det för stort steg till HockeyAllsvenskan? Skulle kanske passat bättre i en tempofattigare liga?

6. Mathias Trettenes, Almtuna IS
Spåddes bli ett av HockeyAllsvenskans stora genombrottsnamn inför nuvarande säsong. Skicklig och teknisk forward som haft det svårt att göra poäng. Haft en undanskymd roll i Almtuna och behöver spela mycket hockey. Kanske var Trettenes aldrig riktigt redo för HockeyAllsvenskan? Skulle det vara lägligt med ett miljöombyte för talangen?

7. Niklas Lihagen, VIK Västerås HK
Fick nästan av en nytändning i Karlskrona för ett par säsonger sen. Var tidigare känd för sin fart under skridskorna och sin fysik men nu är det tvärtom. Lihagen har det svårt att komma till skott och har en skral poängproduktion. Använder inte alls sin fysik vilket får han att se ut som en finlandsfärja på skridskor. Skulle kanske vara läge med en nytändning för den rutinerade centern i en ny klubb?

8. Anton Cederholm, AIK Hockey
Stor och tung back som är utlånad till AIK från SHL-klubben Rögle. Har underpresterat rejält och drar på sig en hel del utvisningar vilket gör att han ofta sätter sitt lag i svåra situationer. Är en stor press att spela i en stor klubb som AIK. Kanske vore det läge att byta tröja och få en nystart i en annan klubb?

9. Tom Linder, IK Oskarshamn
Var ett monster då han var i HockeyAllsvenskan tidigare men nu har monstret försvunnit totalt. Linder har tidigare visat upp fina tvåvägsegenskaper men i år är det som bortblåst. Kanske har SHL-sejouren tagit alldeles för hårt på Linder? Måste upp i klass om Oskarshamn ska vara det topptippade laget man var innan säsongen.

10. Stefan Johansson, AIK Hockey
Var tänkt att bli en superback i HockeyAllsvenskan när AIK förkunnade värvningen under slutdelen av förra säsongen. Men injektionen har uteblivit och istället har den rutinerade backen spelat slarvigt. Här skulle nog AIK behöva få in en riktigt bra back om man ska lyfta. En som kan sätta puckarna från blå och som samtidigt kan spela ett stabilt försvarsspel.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

ett × 3 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN