Märkliga sviten fortsatt intakt för Hästen – femte raka övertidssegern

Vita Hästen vann ikväll borta mot Troja/Ljungby. Man vann med 3–2 efter förlängning. Detta var Norrköpingslagets femte raka seger efter ordinarie speltid.

Vita Hästen tog tidigt ledningen genom August Gunnarsson i powerplay. Halvvägs in i den första perioden utökade även gästerna till 2–0. Hästen bröt ett uppspel i mittzon och kontrade tre mot en. Jesper Samuelsson kunde till sist sätta pucken bakom Robin Johansson efter en sidledspassning av Marcus Eriksson. Innan perioden var över hade Vita Hästen skapat en del chanser att utöka ledningen på. Rickard Palmberg var nära två gånger om, men Johansson höll Troja/Ljungby kvar i matchen. 2–0 efter den första perioden.

Sen reducering av Troja/Ljungby i andra perioden

I inledningen av mittperioden var det hemmalaget som skapade mest chanser. Sex minuter in i perioden kom Troja tre mot en, men lyckades inte överlista Pontus Sjögren i Hästenkassen. Troja/Ljungby tog sedan över spelet mer och mer. I den 15:e minuten av perioden fick Nikolai Meyer ett fantastisk läge att reducera för hemmalaget, men hans direktskott från slottet räddade Sjögren utan några större bekymmer. Men Troja skulle ändå få in en reducering innan pausvila. David Rundqvist åkte förbi Hästens backar och bröt sig in framför mål från vänsterkanten. Hans avslut gick in högt bakom Sjögren i mål.

Gästerna kunde inte hålla emot – baklängesmål i slutminuten

I den tredje perioden skapade radade Troja upp farliga målchanser. Mattias Åkesson var nära en kvittering för hemmalaget då han hade öppet mål, men Sjögren lyckades rädda hans skott i sista sekund med sin klubba. 16 minuter in i perioden fick Troja in en kvittering, men den dömdes bort då målburen ska varit ur läge. Troja fortsatte pressa Hästen och i matchens slutminut fick man in 2-2 genom David Rundqvist i spel fem mot fyra. Med det blev Rundqvist tvåmålsskytt denna afton.

Femte raka övertidssegern för Vita Hästen

Matchen gick till förlängning där gästerna drog det längsta strået. Efter 27 sekunders spel avgjorde Douglas Lögdahl med en styrning från Wilhelm Westerlunds backskott. Vita Hästen vann matchen med 3-2 och tog med det sin femte raka seger i over time.