Målvakten: ”Det är så starkt av hela gruppen”

Han fick se två jobbiga insläppta mål bakom sig i slutsekunderna av tredje perioden men trots kallduschen reste sig BIK Karlskoga och Emil Kruse.
– Det är så himla gott, det är så starkt av hela gruppen när det studsar emot i tredje och vi går ihop som grupp när vi säger i omklädningsrummet av vi är starkare än AIK. Sedan visar det sig att vi gör det, det är så starkt, säger matchvinnande Kruse när Hockeybladet träffar honom direkt efter slutsignalen.

BIK Karlskoga vann till sist efter en rafflande hockeymatch. Efter nästan 87 minuters spel kunde till sist Karlskogas Carl Berglund avgöra den jämna fajten. Men det var inte bara Berglund som spelade en vinnande roll i segern utan även målvakten Emil Kruse som räddade 42 av 44 skott. Nu ska man spela SHL-kval mot Rögle i bäst av sju och mycket kan man tacka sin målvakt som räddade laget kvar i matchen vid flertalet tillfällen.

”Vi var bättre än AIK”

Men det skulle bli en tuff kamp innan man nådde dit och trots att Karlskoga ledde med två mål vid 40 sekunder kvar av matchen skulle AIK hinna att göra både ett och två mål. Emil Kruse tappade inte hoppet trots den avslutande mardrömsminuten.
– Jag tror inte att jag kan beskriva det. Det blev bara tomt men det var bara att ladda om, det var inte kört. Du måste fortsätta att köra och jag tyckte vi var bättre än AIK i tredje perioden och sen i förläggningen är det likadant, där är vi mycket bättre än AIK där med. Så jag tycker vi var värda en vinst här idag.

Hur skönt är det att få den här chansen som du har fått när Andrew Engelage är skadad?

– Det är bara roligt och det är de här matcherna som är roligast. Det är nu man vill spela, det är nu alla kollar på hockey. Jag har bara allt att vinna, säger en nöjd målvakt.

Hur härligt är det att säsongen fortsätter för er del?

– Mycket gott, det hade varit tråkigt om det hade varit slut i dag men det här är perfekt.

Lindab Arena på torsdag, hemma på lördag. Fullsatt igen då i Nobelhallen?

– Det hoppas vi på och som publiken var i dag så var de helt perfekta. De bar oss fram till vinst så det var kanon. Det var en krigarinsats från både oss och fansen idag.

Publiken skanderade att ni ska till SHL, ska ni dit?

– Dit ska vi, vi har inte vunnit något än men det är nu det roliga kommer, avslutar en nöjd målvakt.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN