LISTA: Veckans lag i HockeyAllsvenskan

Ytterligare en vecka är slut och det har spelats en hel del hockey. Hockeybladet har nu valt ut de bästa spelarna från HockeyAllsvenskan i ”veckans lag”.

Varje vecka så tar Hockeybladets redaktion ut veckans lag från landets två högsta serier. Nu är frågan vilka som tar plats från HockeyAllsvenskan den här veckan. Här har ni svaret.

Topplagen dominerar veckans lag i HockeyAllsvenskan

En återkommande faktor bland de uttagna spelarna den här veckan är att de tillhör lagen som gått bäst, nästan i alla fall. Det är två spelare var de två främsta topplagen och ytterligare två från topp fem. Här är veckans lag för vecka 39.

Målvakt – Erik Källgren, AIK

Fyra matcher och fyra vinster så här långt under säsongen för ”Gnaget”. Två av dess har kommit under den senaste veckan och i mål har Erik Källgren stått samtliga gånger. Först mot Tingsryd och sedan i länsderbyt mot Södertälje. Det var främst i Scaniarinken som Källgren visade prov på fint målvaktsspel. Styrningar, öppna mål eller två-mot-ett:or spelade ingen roll för 20-åringen storspelade och blev utsedd till matchens lirare.

Back – Mikko Pukka, IF Björklöven

Umeåklubben tog två 4–1-segrar under veckan. Först mot Södertälje och sedan mot Troja. En spelare som hade två bra matcher var Mikko Pukka. I den första matchen hade han fina siffror och fick med sig +3 genom att vara en del av tre av fyra mål framåt för ”Löven”. I veckans avslutande match gjorde Pukka även en assist. Totalt ligger han på +7 efter fyra matcher, mycket bra.

Back – Karl Johansson, IK Oskarshamn

Karl Johansson inledde veckan med att göra två poäng mot Pantern. Ett mål och en assist blev det från backens klubba då. Samtidigt så avslutade han veckan med att avgöra matchen mot Almtuna. Johansson satte 2–3-målet i förlängning bakom Oscar Fröberg och blev matchvinnare. Oskarshamnsspelaren har även ett oerhört fint plus/minus över säsongens första fyra matcher. Totalt +7 och han har bara varit inne på mål framåt i inledningen och är totalt poängbäst bland backarna.

Forward – Johan Eriksson, Modo Hockey

Trots att Patrik Karlkvists två mål mot BIK Karlskoga drog ögonen till sig så är han inte med i veckans lag. Istället så får Johan Eriksson den platsen. Först med två assist i veckans inledande match och sedan två mål mot Leksand. De fina siffrorna ger honom en plats veckans lag den här gången.

Forward – Emil Molin, Modo Hockey

Emil Molin damer och herrar, den klarast lysande stjärnan i veckans lag tillsammans med Erik Källgren. Först 2+1 mot BIK och sedan även en assist mot Leksand. Samtidigt så har den tredje lekkamraten i kedjan med Molin och Eriksson, Sam Marklund, visat fina uppsidor. Även där har poängen trillat in. Där har vi ytterligare en spelare på gränsen till att ta sig in i laget den här veckan. Dock får Emil Molin ta sig an rampljuset denna vecka.

Forward – Joakim Thelin, AIK

”Lill-mördarn” hade en riktigt bra match mot Tingsryd på Hovet och en mindre bra i länsderbyt senare under veckan. Dock går det inte att undgå det som kan komma att bli ett riktigt genombrott den här säsongen. Joakim Thelin är oerhört svår att ta pucken av och vinner massor av närkamper. Han skapar framåt, spelar fysiskt och tar ansvar i defensiven. Han har imponerat den senaste veckan.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN