Lista: HockeyAllsvenskans fem bästa backar

Idag listan Hockeybladet HockeyAllsvenskans bästa backar! Hockeybladet tar er från Umeå i norr till Oskarshamn i söder när vi listar de fem bästa backar från näst högsta serien så här långt.

5. Jonas Liwing, IK Oskarshamn, 33 år
Lista: HockeyAllsvenskans fem bästa backar
Foto: Bildbyrån

Den sista platsen på listan kniper pappa Liwing. Trots ett fint facit med 16 inspelade poäng på 26 matcher så väljer vi att lyfta fram honom för andra goda egenskaper. Den meriterade 33-åringen är en otroligt viktig individ i lagets omklädningsrum och ute på isen. Liwing besitter goda ledarkunskaper och ett smart tänk ute på isen som lagets, tillsynes, unga backbesättning kan dra stor nytta av.

4. Kevin Gagne, Mora IK, 24 år
Lista: HockeyAllsvenskans fem bästa backar
Foto: Bildbyrån

Fjärdeplatsen på listan kniper den outtröttlige kanadensaren Kevin Gagne. Kevin är en utmärkt skridskoåkare som tillsammans med sin stabila defensiva sida är en förtroendegivande backpjäs för dalalaget. Gagne har fattat tycke för det snabba offensiva spel som spelas i Mora och följer gärna med upp i anfallen för att skapa passningsvägar och ytor åt sina lagkamrater. Det anmärkningsvärda med Gagne är att energin aldrig tycks ta slut, trots att han har mest speltid i serien mäktar han med ett energifyllt spel match efter match.

3. Henrik Larsson, BIK Karlskoga, 22 år
Lista: HockeyAllsvenskans fem bästa backar
Foto: Bildbyrån

Henrik Larsson har inlett sin fjärde säsong för värmlänningarna på bästa tänkbara sätt. 17 inspelade poäng på blott 26 matcher gör honom, och backpartnern Theodor Lennström, till ett av seriens farligaste backpar och är en av många anledningar till att Karlskoga befäster förstaplatsen i tabellen. Larsson är en otroligt underhållande hockeyspelare som, likt hela Karlskoga, bjuder på ett hårt och tufft spel kväll efter kväll.

2. Theodor Lennström, BIK Karlskoga, 22 år
Lista: HockeyAllsvenskans fem bästa backar
Foto: Bildbyrån

Theodor är en av få spelare i HockeyAllsvenskan som spås kunna ta steget upp till SHL nästa säsong. Backen har visat prov på goda defensiva och offensiva kvaliteter vilket har gjort honom till en vägvisande spelare som har bidragit mycket till BIK:s otroliga framgång denna säsong. Trots Lennströms ringa ålder får han stort förtroende av ledarstaben som inte tvekar med att sätta in Stockholmssonen på isen under matchens mest kritiska ögonblick.

1. Lucas Ekeståhl Jonsson, IF Björklöven, 20 år
Lista: HockeyAllsvenskans fem bästa backar
Foto: Bildbyrån

Att Lucas Ekeståhl-Jonsson toppar denna lista var kanske ingen högoddsare. Backen har fullkomligt tagit HockeyAllsvenskan med storm och haft en riktig break-out säsong där poängskörden har fått ett seriöst lyft som placerar honom på förstaplatsen i ligans poäng- och assistliga. Att Ekeståhl-Jonsson tar sig till SHL råder det inga tvivel om, men får vi se honom där redan nästa säsong?

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN