LISTA: Allsvenska backar som kan nå SHL

Flera backar har tagit klivet från HockeyAllsvenska talanger till att bli stjärnor i SHL. Idag listar Hockeybladet fem backar med potential att nå SHL. 

Listan kan göras lång på backar som via HockeyAllsvenskan tagit steget upp i SHL och etablerat sig som stjärnor under de senaste säsongerna. Vi minns alla Ryan Gunderson som efter en stark säsong med Örebro i allsvenskan 10/11, spelade till sig ett kontrakt med Brynäs där framgångarna fortsatt. Andra exempel är Patrik Hersley, Elias Fälth, Lukas Bengtsson och Daniel Sondell. Den kanske största utvecklingen stod emellertid Leksands Oliver Ekman-Larsson för. Efter två mycket starka säsonger i Leksands A-lag i allsvenskan draftades han som sexa av Phoenix Coyotes (nuvarande Arizona) 2009 och har sedan dess skördat fina framgångar i NHL och Tre Kronor.

Nedan följer en lista på fem backar med potential att nå SHL:

1. Patrik Parkkonen – BIK Karlskoga

Fostrad i finska storklubben Jokerit. Har riktigt bra spelsinne och hade han bara fått igenom sina skott lite oftare hade han gjort betydligt fler mål. Lite utav en late-bloomer som värvades till Karlskoga från tyska Lausitzer Füsche inför denna säsongen. Kan vara svag i defensiven emellanåt. 

2. Karl Johansson – Oskarshamn

Värvades in från division 1 laget Vimmerby till denna säsongen. Är 24 år gammal och har fört en relativt anonym tillvaro i division 1 de senaste säsongerna, men starten på årets säsong har varit succéartad. Är bra såväl defensivt som offensivt, och har mycket imponerande plus 10 i plus/minus efter nio omgångar. En late-bloomer med potential att nå långt.

3. Jakob Stenqvist – Björklöven

Stor talang som ser ut att kunna gå mot sin stora genombrottssäsong. Född 1998, på lån från Frölunda till Björklöven och leder just nu backarnas poängliga. Har redan gjort nästan lika många poäng som på hela förra säsongen och utvecklingskurvan pekar starkt uppåt. Draftades av Dallas Stars förra sommaren. 

4. Marcus Oskarsson – MODO

Nyförvärv från Almtuna som imponerat under inledningen av säsongen. Har erfarenhet av SHL sedan tidigare spel i Luleå men lyckades inte riktigt etablera sig som önskat. Fina tvåvägsegenskaper och stor utvecklingspotential gör honom till en möjlig SHL-spelare i framtiden. I så fall finns möjligheterna till en mer ordinarie plats.

5. Marcus Björk – Oskarshamn

Oskarshamn har hittat sina fynd i divison 1 i år. Björk tillbringade förra säsongen i division 1 laget Asplöven och har fått en flygande start på denna säsongen i sin nya klubb Oskarshamn. Stått för 6 poäng på 9 matcher och har även en imponerande plus/minus statistik. Född 1997 och har potential att växa ut till en bra back i framtiden.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN