LINDELÖF: Så här slutar HockeyAllsvenskan 16/17

HockeyAllsvenskan har stått för en hel del överraskningar, utropstecken och fiaskon hittills under säsongen men hur kommer tabellen att se ut i början av mars? Hockeybladets Edvin Lindelöf tittar i spåkulan och förutspår hur tabellen kan komma att se ut när vi summerar HockeyAllsvenskan 16/17. Diskutera gärna i sociala medier och här nedanför om era tankar och åsikter!

1. BIK Karlskoga
Vilken saga! Det här trodde vi inte när man tittade på Karlskogas lag inför säsongen. Nyförvärv som Carl Persson, Victor Ejdsell och Andrew Engelage har verkligen imponerat. Nu är allt upplagt för en riktig hockeyfest i Nobelhallen under våren och Karlskoga kan mycket väl gå långt i ett SHL-kval, kanske möjligtvis mot rivalen Örebro? Man har bra lagdelar över hela banan och tipset går till att Karlskoga kniper förstaplatsen.

2. Tingsryds AIF
Har verkligen ridit på vågen från förra säsongen och gör det med bravur. Var inte många som trodde att Tingsryd skulle upprepa bedriften man stod för förra säsongen men så fel vi hade. Trots tunga spelartapp i form av Eric Castonguay och Drew Paris så är laget i stort sätt lika bra och det kommer vara tajt här men stalltipset går till att Tingsryd säkrar en finalplats strax före Mora. Man kanske inte har lika bra tyngd men man har en jämnhet i sitt spel som är riktigt unik.

3. Mora IK
Jeremy Colliton har verkligen gjort en kanonjobb i Mora och det förvånar inte om han snart står i ett SHL-bås. Truppen såg väldigt intressant ut innan säsongen men flera namn var chansningar enligt många, det har verkligen Mora motbevisat. Spelare som Kevin Goumas, Alex Aleardi och Kevin Gagné är bland HockeyAllsvenskans bästa spelare och det visar verkligen att Mora lyckats i scoutingen. Man har dessutom värvat in Christian Engstrand och Viktor Amnér som kan bli viktiga under kvalet till våren.

4. Västerviks IK
Hockeysveriges stora succésaga i år blev Västervik. Laget var bottentippat av många experter inför säsongen men ack så fel många hade. Västervik har verkligen bjudit på en underhållande hockey. Rutinerade spelare som Jonas Fransson, Andreas Frisk och Conny Strömberg har verkligen fått en nytändning samtidigt som man har tunga namn i Mitch Wahl och Olle Liss. Kan bära långt men tror det tar stopp i playoffspelet.

5. Modo Hockey
Kan mycket väl göra det Leksand gjorde förra våren. Laget går framåt rejält och har gått från en bottenplacering till playoffspel på kort tid. Är väldigt jämnt i mellanskiktet vilket kan göra att man kan gå från hyfsad säker mark till en placering längre ned. Måste hålla ett jämnare nivå om det ska gå längre samtidigt som truppens spetsspelare visar varför man är där för att producera. Har materialet men finns drivet att gå hela vägen?

6. Timrå IK
Började riktigt bra och det luktade verkligen SHL om Timrå igen men sen har det gått sakta nedför. Under JVM har man verkligen sett Jonathan Dahlén, Elias Pettersson och Jens Löökes betydande klubben om man ska gå hela vägen och det är det som Timrå kommer falla på. Kan Timrå få en nytändning och hitta tillbaka till spelet man hade tidigare när juniorerna kommer tillbaka så har laget fina förutsättningar.

7. IK Pantern
Bottentippade Pantern visar återigen att man är i HockeyAllsvenskan för att stanna. Laget märks inte av så mycket men tar viktiga trepoängare i skymundan och det är just därför Pantern ligger som de ligger i dagsläget. Tex Williamsson i målet skapar trygghet över hela banan samtidigt som man har ett par giftiga spelare. Tipset går till att laget placerar sig på en historisk plats för Kirsebergsklubben.

8. HC Vita Hästen
Såg ut som att det skulle bli kvalspel nedåt för Norrköpingslaget men den dystra trenden har vänt och laget infinner sig nu högre upp i tabellen. Har kanske en av HockeyAllsvenskans bästa spelare den här säsongen, Rikard Palmberg som verkligen visat vilken kvalité han besitter. Har även förstärkt lagets svagaste lagdel, målvaktssidan med rutinerade Pontus Sjögren.

9. IK Oskarshamn
Här har vi ett fiasko. Oskarshamn var enligt många tippade i toppen av tabellen inför säsongen men har inte alls levererat som tänkt. Skador har stört i truppen och nyckelspelare som Joakim Hagelin och Erik Källgren har varit borta. Laget har inte alls hållit den kvalité många hoppats på och tipset går till att Oskarshamn får avsluta säsongen tidigt.

10. AIK Hockey
Har inte alls fått det att stämma under säsongen och tipset blir att AIK missar playoffspel. Laget är alldeles för ojämnt och det pendlar verkligen fram och tillbaka för AIK med placeringarna under de senaste säsongerna. Har materialet att kunna lyckas men Melin har inte alls fått ut samma effekt som han fick under fjolårssäsongen.

11. IF Björklöven
Björklöven öppnade säsongen svagt och sparkade Tommy Jonsson direkt. Har därefter vänt uppåt men är fortfarande väldigt ojämna i sitt spel vilket leder till onödiga poängtapp. Spelare som Zach Hamill och Austin Farley kan få laget att blixtra till ibland men inget mer än det. Lär hamna i ingenmansland om det fortsätter som det gjort under säsongen.

12. Almtuna IS
Ett av säsongens största besvikelser. När man trodde att Almtuna skulle gå från en mittenplacering varje år till en topplacering i år blev det inte alls så. Laget hade innan säsongen alla medel att lyckas men har inte alls fått ut det man velat. Spelare som Matthias Trettenes och William Quist har underpresterat vilket gjort att Almtuna inte alls fått ut det man önskade.

13. Södertälje SK
Har kommit igång lite på slutet och kan nog störa sina kollegor lite längre upp. Kommer dock falla på lagets dåliga poängskörd under hösten och Södertälje får husera i Kvalserien till HockeyAllsvenskan för tredje året i rad ser det ut som. Södertäljes hopp är målvaktssidan med Alexander Sahlin och målkungen Anton Holm som kan avgöra en match helt på egen hand.

14. VIK Västerås HK
Laget var relativt starkt innan säsongen men här saknas målskyttar och det har det gjorts ett bra tag. VIK måste visa handlingskraft på den punkten om man ska undvika nedflyttning från HockeyAllsvenskan. Samtidigt har man inte alls fått ut det man velat av spelarmaterialet. Spelare som Niklas Lihagen,Fredrik Johansson och Rasmus Edström har underpresterat och det är därför VIK ligger sist.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN