Home Klubbar AIK KVAL: Så slutar playoff 2, kval till Hockeyallsvenskan

KVAL: Så slutar playoff 2, kval till Hockeyallsvenskan

0
KVAL: Så slutar playoff 2, kval till Hockeyallsvenskan
Foto: Bildbyrån
Lagen har gjort sina val inför playoff 2, kval till Hockeyallsvenskan. Hockeybladet tippar hur det går i det går i dessa matcher och vilka lag som tar sig vidare till playoff 3. 

Under lördagen blev det klart vilka lag som kommer att spela playoff 2, kval till Hockeyallsvenskan. I dag valde lagen sina motståndare. Det blev som väntat förutom den riktiga skrällen när Hudiksvall valde att åka till Nybro i stället för Östersund i sin kvalmatch.

Väsby slog ut Halmstad i en högdramatisk Hockeyettan-final under gårdagen och gick direkt till Kvalserien. Där väntar AIK som haft en tung säsong i Hockeyallsvenskan. Vi har högdramatiska matcher att vänta mellan samarbetsklubbarna. Dessutom ryktas det om att AIK kommer att ha just Vilundaparkens ishall som hemmaplan under nästa säsong. Så det blir intressant att se om matcherna kommer bli en ”friendship” inför framtiden.

Troja/Ljungby blev klara redan under fredagen i och med krossen av Strömsbro med 2-0 i matcher. Övriga matchserier gick till den tredje. Där segrade Visby/Roma, Vimmerby, Nybro, Tranås, Östersund och Boden. Dessa lag valdes som motståndare av de rankade lagen nu på lördagen.

Ingen ville ha Boden som motståndare 

Att resa till Norrland är ingen höjdare om ni frågar de rankade lagen. Boden valdes sist som motståndare och fick Troja/Ljungby som motståndare i playoff 2. -Vi väljer Boden sa Troja:s sportchef lite skämtsamt i sändningen efter alla andra val hade gått.

En annan liten skräll var att Visby/Roma gick som tvåa. Borlänge fick välja som andra lag och valde att åka till Gotland på tisdag. – Vi har kollat upp om det är möjligt och valet får bli på Gotland sa de i sändningen. Mikael Mjölnberg, expert i ATG Hockeyettan, skämtade lite om att de ville ge spelarna lite semester i form av en resa till ön.

Vinnarna i denna runda går vidare till playoff 3. Vilka som är rankade där vet vi när dessa matcher är färdigspelade.

Här är matcherna, och så slutar dom enligt Hockeybladet

Matcherna i playoff 2 spelas i bäst av tre matcher där det rankade laget börjar borta för att sedan avsluta med två (om det behövs) matcher på hemmaplan. Matcherna måste avgöras och det tillämpas förlängning i spel fem mot fem tills dess att matchen avgörs vid oavgjort resultat.

Halmstad – Tranås 

Ingen direkt skräll att Halmstad som första lag ut att välja valde just Tranås. Dock kan smålänningarna skrälla i denna serie. Lagen har mötts fyra gånger denna säsong med 3-1 i matcher för Hallänningarna. Då ska vi komma i håg att Halmstad gick med nöd och näppe till Allettan på Kalmars bekostad.

Hockeybladets tips: 1-2 i matcher 

Borlänge – Visby/Roma 

Dalmasarna var tvåa på bollen (eller pucken) med valet. Vi trodde de skulle välja Vimmerby, men valet föll på Gotland och Visby/Roma. Borlänge trummar för det mesta på i Allettan och Visby/Roma har haft det tufft i år. Rykten säger dock att Visbylaget inte ska vinna i år, utan nästa eller nästnästa år. Här avgör hemmaplanen.

Hockeybladets tips: 2-1 i matcher 

Huddinge – Vimmerby 

När inte Visby/Roma fanns kvar föll nog lotten ganska snabbt på Astrid Lindgrens Vimmerby. Huddinge bör ha rätt bra koll på detta lag som skåpade allt motstånd i Södra vårserien. Smålänningarna vann 15 av 18 matcher och öste in mål. Mot Huddinge blir det nog tufft. Stockholmarna är ett välkänt kvallag.

Hockeybladets tips: 2-0 i matcher 

Hudiksvall – Nybro 

Många blev totalt chockade när Hudiksvall valde Nybro före Östersund. Kanske är det en taktik, kanske är det att Hälsinglands stolthet vill uppleva Kalmar län så här års, vem vet.
Hur som helst är ”Huddik” alldeles för bra för Nybro och här blir det ett snabbt respass. Speciellt uppe i ”Kyrkan” har inte Smålänningarna en chans.

Hockeybladets tips: 2-0 i matcher 

Mariestad – Östersund 

Här har vi kanske den jämnaste matchen av de alla. Frågan är om inte vilan Mariestad fått ger den där lilla fördelen. Hur som helst är det två lag som inte direkt brukar stöta på varandra. Det kommer därför att bli väldigt intressant att se. Mitt tips faller ändå på att Västra Götaland har ett lag i playoff 3 om en vecka.

Hockeybladets tips: 2-1 i matcher 

Troja/Ljungby – Boden 

Vi ska inte förta att Boden är ett väldigt bra hockeylag. När det handlar om val och lottningar pratar alla om att det är långt till Boden så ingen vill möta dom. Klubben satsar på att spela Hockeyallsvenskan säsongen 21/22 och jag tror de kommer att lyckas. Troja/Ljungby däremot har spelat där i många många år. Frågan är när de kommer tillbaka igen, det börjar bli dags nu. I denna serie vinner i alla fall Smålänningarna.

Hockeybladets tips: 2-1 i matcher 

Playoff 2
Lag 1 Lag 2
Halmstad Tranås
Borlänge Visby/Roma
Huddinge Vimmerby
Hudiksvall Nybro
Mariestad Östersund
Troja/Ljungby Boden

 

Speldagar
Tisdag 3/3 19.00 Lag 2 Lag 1
Fredag 6/3 19.00 Lag 1 Lag 2
Ev. Lördag 7/3 16.00 Lag 1 Lag 2

 

LästipsGUIDE: Så spelas kvalet till Hockeyallsvenskan – samtliga tider

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.