Foto: Bildbyrån

Under måndagskvällen spelades den tredje matchen i direktkvalet mot SHL och återigen vann Rögle. Man avgjorde matchen i den fjärde perioden, men återigen var det en storstilad insats av Emil Kruse i gästernas mål.
– Det är riktigt surt just nu, jag tycker återigen att vi gör en bra match, men vi har kammat noll vinster, så det är klart att det är tufft, säger han till Hockeybladet.

För Emil Kruse har säsongen förändrats snabbt. Från att ha varit andra valet i BIK Karlskoga under hela säsongen har han gått in och blivit ett monster under kvalspelet.
– Det känns bra och när man får förtroende i dessa viktiga matcher är det alltid kul. Det är ju sådana här matcher man vill spela, säger han.

”Vi ska ta BIK till SHL”

På de fem matcher han spelat i kvalspelet har han haft en imponerande räddningsprocent på 93.6 och i matchserien mot AIK var han tungan på vågen. Nu har SHL-klubbarna fått upp ögonen för 22-åringen. Men för Kruse ligger fokus på BIK Karlskoga och matchserien.
– Det har jag ingen aning om, jag tar det efter säsongen. Nu är allt fokus på det här och vi ska ta BIK till SHL.

Rögle har skaffat sig matchboll

Återigen förlorade man en match i matchserien och man ligger under med 3-0 i matcher. Men Kruse är hoppfull och förklarar hur man ska vända matchserien.
– Vi ska fortsätta spela de spelet vi gör, bara att vi ska hålla i spelet i 60 minuter. Jag tycker vi har spelat bra varje match, men så dippar det lite på slutet och då är Rögle farliga, säger han och fortsätter:

– Men vi ger inte upp, det är bara att ta nya tag och så länge det finns en chans ska vi göra allt vi kan för att ta Karlskoga till SHL.

Annonser

Kommentarer

Kommentarer