Kommunen står bakom klubben vid ett eventuellt avancemang

SHL:s arenakrav är idag satt till minst 5 000 platser där minst 3 500 är sittplatser. Om BIK Karlskoga tar steget upp kommer de få problem med arenan.

När SHL gick ut med ett arenakrav för att få spela i den högsta serien var det många som reagerade starkt. Ett lag som kan fastna i det kravet är BIK Karlskorga som idag saknar 2 000 sittplatser i Nobellhallen om laget skulle ta steget upp i SHL.
– Vi kommer göra allt vi kan för att de ska kunna spela SHL-hockey i hallen om de går upp, säger kommunalrådet Sven-Olov Axelsson (S) till SVT Örebro.

Ska träffa ligan och förbundet

Kravet SHL ställer på arenastorleken är 5 000 platser, varav 3 500 sittplatser. Även om det krävs en stor ombyggnad är kommunen besluten om att göra vad som krävs för att Karlskoga ska få spela i Karlskoga, med eller utan dispens.
Kommunen kommer träffa både SHL och Svenska Ishockeyförbunder under veckan, men Axelsson vill inte säga vad det kan landa på i eventuella kostnader vid en ombyggnation av arenan.
– Vi kommer göra allt vi kan efter de diskussionerna. Det kan innebära att vi får dispens, men vi ska göra allt för att laget ska kunna spela i Karlskoga.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN