Klar seger för Mora mot AIK

Under lördagseftermiddagen så gästades Dalalaget Mora av AIK hemma i Smidjegrav Arena. Mora kom från sex vinster på sju matcher, en svit på sex raka som bröts i onsdags, samtidigt som AIK kom från fyra raka med poäng.

Hemmalaget tryckte på direkt och lyckades sätta 1-0 tidigt. Det var nämligen Alexander Hilmerson som gjorde matchens första mål på Linus Lundins plockhandssida, assisterad av Alex Aleardi, efter endast 1.15 in i matchen. Efter den rivstarten så fortsatte Mora att trycka på framåt och i slutskedet av första perioden så fick man utdelning. Det var Henrik Eriksson som gick på mål och fick dit 2-0 och passningspoängen gick till Mats Hjort och Robin Johansson. Detta med 17.26 på klockan.

Den andra perioden var lik den första. Det vill säga Mora ägde det mesta av spelet och tryckte på mot bortalagets kasse. Trots att man vaskade fram ett antal bra chanser så kom man inte mycket närmare än ett stolpskott. AIK räddades flertalet gånger av sin målvakt och det man skapade framåt kom från juniorerna Bratt och Karlström, tillsammans med Jens Jakobs.

Trots att hemmalaget fortsatte som tidigare så gavs AIK chansen att komma in i matchen när man fick en straff efter 6.17 i tredje. Det var Jens Jakobs som fick chansen och han lyckades reducera för AIK när straffen gick in via både stolpen och Christian Engstrand i mål. Nu skulle gästerna inleda jakten på kvittering på allvar men det blev inte riktigt så. Hemmalagets Matias Bromé lyckades utnyttja slarv i AIK-försvaret, kliva in från höger, skjuta högt och göra 3-1 utan assist. Även om hoppet inte var ute för Gnaget så lyckades man inte komma ikapp utan det var Moras Pierre Engvall som kunde punktera matchen och göra 4-1 med knappt sju minuter kvar, assisterad av Kevin Goumas och Alex Aleardi.

Härnäst så väntar Södertälje på bortaplan för Mora och AIK gästas av Vita Hästen.