Klar seger för Almtuna

Almtuna gästades ikväll av Västervik hemma i Uppsala när jakten på topplaceringarna fortsatte och man tog ett kliv i rätt riktning.

Hemmalaget klev ut och satte sin prägel på matchen direkt. 1–0 kom efter endast tre minuters spel när Emil Larsson fick nätkänning. Det skulle även komma ett mål till 2–0 men det dröjde. Klockan stod på 12.24 när lagkapten Victor Rollin Carlsson kunde utöka Almtunas ledning.

Almtuna går ifrån

Om man kan kalla det Almtuna lyckades med i första perioden en rivstart så är dras andraperiod något ännu bättre. Inför matchen så lyfte lagkapten Rollin Carlsson fram Erik Santesson som en potentiell matchvinnare. Vem sätter 3–0 efter 1.26 i andra om inte Santesson. Klart övertag för hemmalaget och man slog inte av på takten utan det skulle komma ett 4–0-mål från Sebastian Hartmanns klubba. Fem minier senare lyckas gästande Västervik reducera, detta med ungefär halva matchen spelad. Dan Pettersson sätter sitt fjärde för säsongen till 4–1 för Västervik.

Avgjort inför tredje

Almtunas urladdning i de föregående perioderna gjorde den tredje ganska ointressant. Även om man säger att allt kan hända i hockey så kändes det avgjort och det kom endast ett mål i den sista perioden. Almtunas Sebastian Hartmann blev tvåmålsskytt med sitt 5–1-mål.

Almtuna IS – Västerviks IK 5–1 (2–0, 2–1, 1–0)
1–0 (03.02) Emil Larsson (Sebastian Hartmann, Daniel Ljunggren)
2–0 (12.24) Victor Rollin Carlsson (Linus Rotbakken, Gustav Lindström)
3–0 (21.36) Erik Santesson (Linus Rotbakken, Victor Rollin Carlsson)
4–0 (26.44) Sebastian Hartmann (Emil Larsson, Daniel Ljunggren)
4–1 (31.04) Dan Pettersson (Mats Josten Fröshaug)
5–1 (45.58) Sebastian Hartmann (Daniel Ljunggren)
Skott: 25–25 (6–6, 11–7, 8–12)