Karlskoga nollade Almtuna – värmlänningarna upp i serieledning

Det var serietvåan, BIK Karlskoga som ställdes mot åttan Almtuna i kvällens match i anrika Nobelhallen. Efter en målsnål match kunde Karlskoga säkra segern med 2-0 efter mål i powerplay av både Henrik Larsson och Carl Persson. I och med att Karlskoga vann och att Timrå förlorade går värmlänningarna upp i delad serieledning med Västervik som har sämre målskillnad.

Det var upplagt för fredagsmys i Karlskoga och Nobelhallen idag när hemmalaget tog emot Almtuna. Almtuna som förlorat sina två senaste matcher hade en tuff uppgift framför sig när man skulle möta ett Karlskoga som senast kom från tre vinster på de senaste fyra matcherna. Almtuna som gjort hela 17 mål de senaste tre bortamatcherna blev ikväll nollade när man inte lyckades få in pucken bakom Andrew Engelage i Karlskogamålet.

Det var dock bortalaget som tog tag i taktpinnen i den inledande perioden och totalt sköt man nio skott till skillnad från Karlskogas fem. Ändå var det Karlskoga som skulle gå till pausvila med ledningen sedan Anders Sandahl hittat en hög klubba på Gustav Lindström i Almtuna. Skicklige Henrik Larsson kunde utnyttja läget perfekt och sköt ett stenhårt slagskott rakt upp i nättaket bakom den danske målvakten, George Sörensen. Passen fick han fint serverad i slottet av poängkungen Carl Persson som skulle vara inblandad i fler mål den här kvällen.

Poängkungen fortsätter leverera

Det var dock Almtuna som inledde andra akten bäst vilket tvingade Karlskoga till att ta en time out. Den timeouten skulle bli matchvinnande. Lite mer än en minut efter timeouten hittar domaren en utvisning på Almtunas Eric Norin och minuten senare smäller det till igen bakom Sörensen i Almtunakassen. Den här gången skiftar Henrik Larsson och Carl Persson plats i poängprotokollet och Persson styr in pucken på ett slagskott av Larsson. Det var Carl Perssons 16:e mål den här säsongen vilket placerar han på en andraplats i skytteligan, strax bakom Rickard Palmberg. 2-0 till hemmalaget och man kunde nästan börja lukta till sig tre nya poäng i Nobelhallen. Det målet skulle komma att bli det sista i den här matchen.

Trots att Almtuna sköt 30 skott ikväll mot en storspelande Andrew Engelage så får man inte hål på honom. Almtuna vinner skotten med hela 16-30 men den här kvällen var det hemmalaget som hade bäst effektivitet. Då Karlskoga plockade tre nya poäng samtidigt som Timrå förlorade betyder det att värmlänningarna seglar upp på en förstaplats i tabellen, dock på samma poäng som Västervik.

Karlskoga – Almtuna 2-0 (1-0, 1-0, 0-0)
1-0 (08:56) Henrik Larsson (Carl Persson, Alexandre Lavoie), spel fem mot fyra
2-0 (29:22) Carl Persson (Henrik Larsson, Thomas Valkvae-Olsen), spel fem mot fyra
Skott: 16-30 (5-9, 8-9, 3-12)
Tekningar: 34-29 (9-10, 9-13, 16-6)
Utvisningar: Karlskoga: 4×2 Almtuna: 6×2, 1×10
Domare: Anders Sandahl
Linjemän: Andreas Lundén, Jesper Jatko