NORRLANDSDERBYT: Timråklacken skämde ut sig

När Modo skulle hylla legendaren Sture Andersson kunde inte Timråklacken låta bli att skämma ut sig. Trista att höra att man inte kan låta en förening få hylla en legendar.

Inför stormatchen mellan Modo och Timrå skulle hemmaklubben hylla legendaren Sture Andersson skämde Timråklacken ut sig. Under presentationen av Andersson genom styrelseledamoten Mikaela Brandberg kunde inte bortasupportrarna hålla tyst. De sjöng genom hela presentationen och när ordet lämnade över till Sture Andersson skanderades det från Timrås klack ”incest, insest familjefest”!

Låt klubbarna fira

Att det är laddat mellan Modo och Timrå är inget nytt, det är derbystämning när lagen möts. Det sjungs på läktarna och brukar ofta vara tufft på isen. Det är som det ska vara. Men att förstöra en annan klubbs hyllning av en legendar är hål i huvudet. Senast vi upplevde detta var när SSK:s klack skämde ut sig på Hovet när AIK hyllade Ulf ”Lillpröjsan” Nilsson.

Sture Andersson

Sture Andersson är 70 år ung och han spelade i klubben i 15 år mellan 1970 och 1984. Han vann ett SM-guld med Modo 1979. Andersson har varit verksam i klubben i hela 58 år, det är vad vi kallar en riktig eldsjäl. Han vann också två brons med Tre Kronor, först i VM 1979 och sedan i OS 1980.

Modos hemmaarena Fjällräven Center är kvällen till ära omdöpt till Stureplan.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN