LÄNSDERBYT: Skäms SSK-klacken – totalt respektlösa
Foto: Tomas Hedlund
Det är stor rivalitet mellan AIK och SSK i Hockeyallsvenskan. De båda klassiska klubbarna väcker känslor. Däremot har jag inget tillövers för det som hände innan matchen. Skäms SSK-klacken, ni var totalt respektlösa när AIK skulle hylla en legendar, skriver Hockeybladets Tomas Hedlund.

Skäms SSK-klacken, hur kan man vara så totalt respektlösa som inför hyllningen av AIK-legendaren Ulf ”Lill-pröjsan” Nilsson. De störde ceremonin vid ett flertal tillfällen. Värst var det i början och i slutet. Att man inte kan hålla tyst när en klubb ska hylla en person är bara lågt och har inget med supporterkultur alls att göra. Jag förstår att rivaliteten är hög mellan klubbarna och supportrarna, men knip igen och håll tyst! Hur skulle ni själva reagera om det hände i ert Tempel, Scaniarinken? Skulle inte tro att det skulle vara muntra miner då.

Helt annan sak

Att man sedan under matchen gör allt för att överrösta motståndarklacken är en helt annan sak. Jag hoppas verkligen att jag får skriva om en underbar stämning på Hovet under matchen. Det förtjänar ett länsderby mellan två klassikerlag som AIK och Södertälje möts – kanske i det sista derbyt på många många år.

Matchen blev försenad på grund av ceremonin och står efter drygt halva den första perioden 0-1.

Annonser

Kommentarer

Kommentarer