Jumbon har hittat sin nya tränare – Ulf Lundberg klar för Södertälje

Södertälje sparkade huvudtränaren Mats Waltin efter noll poäng på sex matcher. Tre dagar senare har man hittat Waltins ersättare – Ulf Lundberg.

Det var i tisdags nyheten kom att Södertälje valde att sparka Mats Waltin från sin tränarpost. Assisterande tränare Nicklas Falk fick i agera Head Coach i Södertäljes senaste match mot Modo, vilket blev bottenlagets första seger för säsongen. Idag kom dock nyheten att Ulf Lundberg tar över som huvudtränare för jumbolaget. På klubbens hemsida skriver man att det ska bli kul att Lundberg kommer in i ledarstaben.

– Det här är en långsiktig lösning. Han stod högst upp på listan över kandidater och vi har nu jobbat för att flytta fram tillträdandedatumet. Där är vi tacksamma för Svenska ishockeyförbundets generösa reducering av anställningstiden, säger Södertäljes klubbdirektör Mats Pernhem på klubbens hemsida.

Lundberg kommer ha Nicklas Falk och Dennis Bozik vid sin sida i båset. Sportchef Pernhem tror det kan bli en kombination.

– Vi väljer att utöka ledarstaben och tror det blir en bra kombination med Falks specialistkompetens och Dennis driv och energi. Det har även visat sig att tränarsysslan är ett pressat ansvar och där blir det bra att dela det ytterligare, berättar Mats Pernhem på klubbens hemsida.

Södertälje en häftig utmaning för Lundberg

Lundberg har sedan säsongen 07/08 tränat Tre Kronors U16- och U17-landslag. Han har även sedan en lång tid tillbaka varit ansvarig för spelar- och ledarutveckling i ungdomslandslagen och Svenska ishockeyförbundet. Han ser på sin nya tränarpost som en häftig utmaning.

– Det känns väldigt spännande och en häftig utmaning. Jag drivs av att jobba med utveckling. Jag är fullt medveten om att det handlar om att vinna matcher. Men man måste skapa den positiva miljön för utveckling som gör att man vinner matcher både nu och över tid, säger Ulf Lundberg på klubbens hemsida.

Lundberg kommer ansluta till laget i morgon lördag för träning med laget och första tävlingsuppgiften i båset blir borta mot Vita Hästen på söndag.

Kontraktet med Ulf Lundberg gäller denna säsong + två säsonger till.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN