Foto: Bildbyrån
Under fredagen spelade Vita Hästen sin sista grundseriematch. Senare under kvällen kom beskedet att huvudtränaren Leif Strömberg får lämna sitt uppdrag, meddelar Vita Hästen på sin webbplats.

Det blev förlust i den sista grundseriematchen inför kvalet för Vita Hästen. Norrköpingslaget ställdes mot Västervik på bortais och fick se sig besegras med 2-0. Senare under fredagskvällen kom beskedet att huvudtränaren Leif Strömberg får lämna uppdraget som huvudtränare. Ersätter gör Sune Bergman, skriver klubben på sin hemsida.

– I Sune får vi en rutinerad och meriterad tränare som står för stark tydlighet och kravställande i sitt ledarskap samt en stor hockeykompetens. Vi är övertygade om att Sune är rätt person att leda oss genom den för föreningen oerhört viktiga kvalserien och säkra allsvenskt spel till kommande säsong, säger Vita Hästens ordförande Rickard Rauge till klubbens hemsida.

Leif Strömberg kom till Vita Hästen under förra säsongen men nu står det alltså klart att han arbetsbefrias både från sin roll som huvudtränare och sin roll som sportsligt ansvarig i klubben. Sune Bergman var tränare för Vita Hästen säsongerna 2010/2011 och 2011/2012 när klubben spelade i Hockeyettan. Nu är 66-åringen tillbaka i Norrköping.

Annonser

Kommentarer

Kommentarer