Inför Björklöven – Pantern

Ikväll gästas Björklöven av fjärdeplacerade Pantern. Hemmalaget ligger inför matchen tredje sist i tabellen men kan ta sig upp på tionde plats om man tar tre poäng.

På förhand så är det fördel topplaget från Malmö. De två tidigare mötena den här säsongen har slutat med en vinst efter 60 minuter för Pantern och en sudden-seger för Björklöven. Björklöven som endast vunnit en av sina fem senaste matcher under ordinarie tid samtidigt som Pantern tagit två trepoängare på fem matcher varav två på de tre senaste.

IK Pantern-IF Björklöven 4-0 (1-0, 3-0, 0-0)
IF Björklöven-IK Pantern 4-3 (1-1, 2-2, 0-0, 1-0)

Laget före jaget

I den individuella statistiken poängmässigt så är det fördel Björklöven men det har inte speglat lagets säsong jämfört med Panterns. Björklöven har seriens poängbäste back i laget och ytterligare en spelare med fler poäng än Mattias Persson, poängbäst i Pantern.

Poängliga Björklöven
Lukas Ekeståhl-Jonsson (5+21) 26 poäng
Lucas Sandström (10+13) 23 poäng
Cody Murphy (6+11) 17 poäng

Poängliga Pantern
Mattias Persson (7+13) 20 poäng
Dennis Svensson (9+8) 17 poäng
Sebastian Dyk (8+8) 16 poäng

En spelare ut och en in för Pantern

Efter årsskiftet så har en spelare anslutit till Panterns laguppställning och en har lämnat. Det är Kim Rosdahl som plockats in på lån från SHL och grannklubben Malmö Redhawks samtidigt som Jakob Karlsson lämnade laget för två dagar sedan för spel i seriekonkurrenten Oskarshamn. Samtidigt så har Björklöven förlängt några kontrakt, lånat ut den tidigare JVM-målvakten Niklas Lundström och brutit kontraktet med Linus Boström.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN