Hockeybladets redaktion: Så slutar play off

Ikväll startar play off-serien mellan BIK Karlskoga och AIK i bäst av tre. Hockeybladets redaktion och våra följare på Twitter tippar matchserien här.

Det är dags för ytterligare ett steg i trappan, play off, för att ha en chans att ta sig upp i SHL. I bäst av tre matcher gör BIK Karlskoga och AIK upp om vilka som får möta Rögle i en matchserie om vilka som spelar i SHL säsongen 2017/2018.

BIK Karlskoga – AIK

16 mars klockan 19.00, Nobelhallen
18 mars klockan 16.00, Hovet
20 mars klockan 19.00, Nobelhallen, eventuell match

Mattias Persson, chefredaktör 0–2

AIK har vaknat upp och blivit en allvarlig utmanare till att gå upp i SHL. Med sitt enorma stöd från sina fans de senaste matcherna tror jag att man lyckas slå ut Karlskoga som hade det väldigt tungt i matchserien mot Mora.

Robin Lennartsson, vice chefredaktör 1–2

AIK kommer till spel med en bra känsla i laget efter avancemanget i tisdags. BIK Karlskoga imponerade inte mot Mora och det krävs att laget kommer upp och gör lika stora arbetsinsatser som under grundserien, något som både spelare och ledarstaben vet om.
Andreas Engelage kan vara en avgörande faktor och det är avgörande om i Karlskoga ska bli svepta.

Oscar Lebisch, redaktör 0–2

BIK Karlskoga går in i serien med sargat självförtroende efter en något svagare avslutning på grundserien och ett magplask mot Mora i finalen. AIK, å andra sidan, avslutade säsongen starkt och imponerade i slutspelsserien. Karlskogas ess i rockärmen blir målvakten Engelage, men jag tror inte det kommer räcka.

Alexander Holm, redaktör 0–2

Känns lite som om AIK kan göra en resa likt Leksand gjorde ifjol. Laget har tuggat igång rejält och BIK kändes alldeles för avslagna mot Mora för att komma igen det som krävs för att slå stockholmarna.

Tomas Hedlund, publisher 0–2

AIK har ett hysteriskt självförtroende och ett jäkla go i laget. Tror dessutom att klubbens supportrar kommer att vinna läktarmatchen i båda matcherna. På Hovet vinner de på knockout! Har gått igenom lagen i en guide som ni kan läsa här>>>

AIK har dessutom en riktig kvaljoker i Jens Jakobs, som startade vändningen mot Almtuna genom att sätta sin straff. Möt Jakobs här>>>

Mattias Olsson, skribent 1–2

AIK har prickat toppformen i precis rätt tid och ser man till historien har det varit framgångsrikt att smyga under radarn. Karlskogas form är på nedåtgående, men på ren inspiration kan Karlskoga eventuellt knipa en seger på hemmaplan.

Edvin Lindelöf, skribent 0–2

Karlskoga har visat upp ett bristande spel under senaste delen av säsongen och mot Mora visade man att man inte alls är i balans. Om man tittar tillbaka på tidigare säsonger så brukar även vinnaren av slutspelsserien kunna hitta ytterligare en nivå mot ett förlorande finallag som är ej i form. AIK lär dessutom fått en rejäl energihöjning från vinsten i Uppsala.

Lucas Henriksson, skribent 0–2

Jag tror helt enkelt självförtroendet blir avgörande. Karlskoga imponerade inte jättemycket varken i slutet av grundserien eller i finalen mot Mora.
AIK kommer med bra självförtroende efter en imponerande slutspelsserie. Plus en stark avslutning av grundserien.

Svante Störlinge, skribent 0–2

AIK:s självförtroende bär laget efter den sjuka formen. BIK är rejält sargade efter matchserien mot Mora. AIK rider vidare på vågen och på publikstödet man kommer få i hemmamatchen.

Anton Comstedt, skribent 0–2

AIK har spelat bra, eller egentligen bäst, i slutspelet och avslutade grundserien starkt. Karlskoga såg något avslaget ut mot Mora och trots en väl genomförd grundserie känns det som deras bäst före datum har varit.

Erik Norin, spelexpert 0–2

Karlskoga blev så himla utspelade av Mora att det känns svårt att vända den negativa trenden, AIK är på gång och blir livsfarliga

Anders Börjesson, HVKollen 1–2

BIK tar sin seger i första matchen. Stämningen kan inte vara bra i laget efter de bedrövliga insatserna mot Mora. Vet att även bland fansen är tonläget väldigt negativt vilket kan innebära att man inte får det tryck på hemmamatchen man behöver för att vända trenden

Max Lönnqvist, gästtippare 1–2

AIK har ett bättre momentum än Karlskoga. Varning för att AIK:s målvakt Gasper Kroselj är för svajig.

Twitter 1–2

 

Vad tror du? Diskutera gärna.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN