HOCKEYALLSVENSKAN: Två långa avstängningar utdömda

Disciplinnämnden dömde ut två långa avstängningar i Hockeyallsvenskan under fredagen. De två backarna i BIK Karlskoga och Modo stängs av fem respektive fyra matcher.

Modos back Brendan Mikkelson stängs av i fyra matcher för checking to the head mot Anton Heikkinen i Södertälje under onsdagen. Dessutom får Mikkelson 6 531 kronor i böter för sin förseelse. Han visades ut för hög klubba, något som senare ändrades i anmälan till disciplinnämnden.

Domen

I sin dom skriver disciplinnämnden följande:

Disciplinnämnden finner att domarens uppgifter tillsammans med filmsekvensen ger stöd för att den första kontakten sker mot huvudet på motspelaren. Det är fråga om en bestraffningsbar checking to the head. Förseelsen bör föranleda en avstängning. Avstängningens längd bestäms till en tid som bedöms motsvara fyra matcher. Han ska dessutom betala böter med det belopp som framgår av beslutet. Vid straffmätningen har nämnden särskilt beaktat följande nyckelfaktorer:

• Tacklingen är vårdslös
• Stor skaderisk

Axel Bergkvist

BIK Karlskogas back Axel Bergkvist straffas hårdare för sin charging på Almtunas Hampus Harlstam, även det i onsdags. Han stängs av i hela fem matcher och får böta 6 613 kronor för den tacklingen bakom målet. Du kan se tacklingen här (extern länk)

Domen

I sin dom skriver disciplinnämnden följande:

Filmsekvensen ger stöd för uppgifterna i anmälan. Nämnden finner det utrett att Axel Bergkvist gjort sig skyldig till en charging. Förseelsen bör föranleda en avstängning. Avstängningens längd bestäms till en tid som bedöms motsvara fem matcher inklusive den automatiska avstängningen som följer av ett match penalty. Han ska dessutom betala böter med det belopp som framgår av beslutet. Vid straffmätningen har nämnden särskilt beaktat följande nyckelfaktorer:

• Tacklingen sker mot en motspelare som är upptagen av en annan spelare och befinner sig i en sårbar position
• Tacklingen sker med en uppåtgående rörelse
• Tacklingen är både vårdslös och respektlös
• Stor skaderisk

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN