HOCKEYALLSVENSKAN: Trotjänaren blir kvar säsongen ut.

Det slog ner som en bomb inför säsongen när trotjänaren Marcus Eriksson inte erbjöds ett nytt kontrakt av Vita Hästen. Istället skrev han på för grannlaget Guts i Hockeytvåan.

Trotjänaren, Marcus Eriksson, med över 15 säsonger i Vita Hästen kom inför säsongen inte överens med Vita Hästen om ett nytt kontrakt. Istället skrev den 35-årige Eriksson på för Hockeytvåan-laget IK Guts. Fansen upprördes över sättet det gick till på och att en spelare som gjort så mycket för klubben inte fick ett värdigt avslut.

Forwarden som spelat nästan hela karriären i Vita Hästen och varit klubben trogens sedan avancemanget till Allsvenskan igen. Sedan dess har han alltid varit den ledande spelaren på isen och i poängligan.

Flygande start

I Guts fick han en flygande start med nio poäng på tre matcher, innan serien stängdes ner på grund av pandemin. Vita Hästen hörde då av sig till Guts för att låna Eriksson, vilket Hockeytvåan-klubben gick med på.  Först gällde lånet fram till nyår och har sedan dess förlängts.

– Känns jättekul att vi får behålla Mackan resten av säsongen, säger Tony Zabel, Vita Hästens huvudtränare och sportchef till klubbens hemsida.

När nu Hockeytvåans säsong är inställd har Eriksson förlängt sitt kontrakt med Vita Hästen och nu stannar han säsongen ut. Sedan comebacken i Hockeyallsvenskan har Marcus stått för elva poäng på 14 matcher.

– Det Marcus har bidragit med sedan han kom tillbaka har gjort oss som lag klart bättre, säger Zabel.

Vita Hästen ligger idag tolfte plats i Hockeyallsvenskan med fem poäng upp till Mora på den sista slutspelsplatsen.

Text: Andreas Tinglöf 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN