HOCKEYALLSVENSKAN: Ratad av AIK – höll nollan mot sin gamla klubb

0
2060
Foto:Bildbyrån
Säsongen 2017/18 vaktade Linus Lundin kassen för AIK i Hockeyallsvenskan. Ikväll var han tillbaka på Hovet med sin nya klubb Modo och höll nollan. 

Inför förra säsongen ratades Lundin av Hockeyallsvenska Stockholmsklubben när man bland annat tog upp Robin Wallin från Väsby. Linus for då femtio mil norrut till sin nya klubb i Örnsköldsvik. Dock mellanlandade han först i österrikiska Graz 99ers. Sedan dess har Lundin varit en stabil punkt bakåt för Modo. Ikväll var det andra gången Linus Lundin ställde sig i motståndarmålet mot sin gamla klubb AIK. Denna gången var det hans eftermiddag

27-åringen stod för tjugotvå räddningar när hans Modo vann med klara 5-0. När hockeybladet pratar med Lundin på vägen hem är han naturligtvis lycklig. – Det är jättekul att spela på Hovet, men jag trivs jättebra uppe i Ö-vik säger Lundin i ett meddelande. Han nämner även att det är precis samma fokus på alla matcher och det har ingen betydelse om det är AIK eller något annat lag på andra sidan. – Det är dock inte helt fel att hålla nollan avslutar Lundin.

Förlusten för AIK betyder att man allt mer dras ner i bottenstriden vilket de flesta trodde på förhand. Laget ligger näst jumbo med endast Södertälje SK bakom sig. För Modos del betyder segern att man skuttar upp till en fjärde plats i tabellen efter elva omgångar. Björklöven leder alltjämt serien efter klara 6-1 borta mot just Södertälje SK i går. Tvåa ligger just nu Timrå med en match mindre spelad. De har sin match i skrivande stund borta mot Mora.

Läs mer om Hockeyallsvenskan här
HEDLUND: Så slutar Hockeyallsvenskan 2019/2020

 

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × fyra =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.