HOCKEYALLSVENSKAN: Nu ska det avgöras – sista striden om viktiga platserna

Det är flera matcher som har betydelse i den sista omgången av Hockeyallsvenskan. Nu ska det avgöras, den sista striden om de viktiga platserna. Här är förutsättningarna inför sista omgången.

Nu ska det avgöras i Hockeyallsvenskan. Striden om andraplatsen lever mellan BIK Karlskoga och Björklöven. Umeålaget Björklöven är också inne i striden om tredjeplasten med Södertälje.

Att komma tvåa gör att laget inte kan möta seriesegrarna Timrå förrän tidigast i kvalfinalen om båda lagen tar sig dit. Att komma trea gör att man får välja bland de två lag som är kvar att möta, slutar du fyra möter du laget som är ”över” bland lagen som går till kvartsfinal i kvalet till SHL.

Play in

De fyra lagen som ska spela play in är redan klara, däremot är det inte klart vilka som möter vilka och vilka lag som får hemmaplansfördel. Att Almtuna slutar på en tionde plats är redan klart. Däremot gör de övriga tre lagen upp om platserna sju till nio. Det skiljer endast en poäng mellan Västerås på sjunde plats och Tingsryd på en åttonde plats. Däremellan ligger AIK på samma poäng som Västerås. Tingsryd är det lag med bäst målskillnad, det enda av de tre lagen med plus i den statistiken.

Det är också en liten strid om plats fem och sex, det spelar ingen roll där då de bäst rankade lagen väljer sina motståndare i kvartsfinalerna.

Sista omgången

Samtliga matcher startar klockan 15.00 och matcherna sänds på C More.

Almtuna-Väsby
BIK Karlskoga-Modo
Kristianstad-Västerås
Mora-Björklöven
Timrå-AIK
Tingsryd-Västervik
Vita Hästen-Södertälje

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN