HockeyAllsvenskan inför fyrdomarsystem: ”ger bättre möjligheter”

Till den kommande säsongen inför HockeyAllsvenskan fyrdomarsystem.
– Skälet till beslutet är att matcherna i HockeyAllsvenskan över tiden har utvecklats och går snabbare och snabbare samtidigt som fokus på domarinsatserna ökat, säger Sonny Lundwall, Ligachef i HockeyAllsvenskan, i ett pressmeddelande.

Sedan tidigare har SHL och J20 SuperElit haft fyrdomarsystem och till säsongen 2018/2019 införde även HockeyAllsvenskan fyra domare i slutspelsmatcherna men nu står det klart att ligan inför fyrdomarsystem i samtliga matcher, skriver HockeyAllsvenskan i ett pressmeddelande.

– Skälet till beslutet är att matcherna i HockeyAllsvenskan över tiden har utvecklats och går snabbare och snabbare samtidigt som fokus på domarinsatserna ökat. Vi vill därför ge både domare och lagen bättre förutsättningar att utföra sina uppdrag. Då Svenska Ishockeyförbundet beslutat införa fyrdomarsystem i J20 SuperElit och SHL haft fyrdomarsystem i många år innebär HockeyAllsvenskans beslut att samarbetet och det gemensamma ansvaret att utveckla domararbetet samt underlätta och stimulera rekryteringen av domare avsevärt förbättras, säger Sonny Lundwall, Ligachef i HockeyAllsvenskan, i ett pressmeddelande.

”Ger bättre möjligheter”

Pär-Olof Livf, domaransvarig i HockeyAllsvenskan, menar att detta ger bättre möjligheter för domare att få döma på hög nivå.

– Vi stärker organisationen runt domarna när vi har samma system i SHL, HockeyAllsvenskan och J20 SuperElit. Vi kan bland annat jobba med tillsättning av domare gemensamt. Även de coacher som är ute och jobbar med domarna vid matcher kommer kunna göra det i fler serier. Det ger bättre möjligheter för fler domare att få chansen på en hög nivå. Det kommer också öppnas möjligheter för linjedomare att prova på som huvuddomare, i och med att J20 SuperElit även har fyrdomarsystem. Sist men inte minst, så finns det en hel del spelare som slutat spela som börjat sin domarkarriär och även för dem så öppnar sig nya möjligheter, säger Livf i pressmeddelandet.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN