HEDLUND: Är det dags för Glader att kliva ner i Modobåset?

0
606
HEDLUND: Är det dags för Glader att kliva ner i Modobåset?
Foto: Bildbyrån
Toppfavoriterna Modo har fått en jobbig start på Hockeyallsvenskan och har bara skrapat ihop fyra poäng. Till råga på allt har man hela tre nollor framåt efter sex matcher. Modo kan ha lösningen på läktaren, skriver Hockeybladets Tomas Hedlund.

Fyra poäng på sex matcher, minus elva i målskillnad, nollade tre gånger, det är inte mycket som stämmer i Modo den här säsongen. Vad det är som har gått snett i Modo är jag inte helt säker på, men något är fel. Spela på Hockeyallsvenskan med en bet365 bonus, för bästa oddsen.

Hur fungerar kommunikationen mellan huvudtränaren Ville Nieminen och spelarna? Laget är svaga framåt, de mäktar endast med 1,5 mål per match i snitt. Sex av lagets nio mål har kommit i en match. Det håller inte, speciellt om man har som mål att kriga om en SHL-plats.

Andningspaus

Förlust i kvällens repris på premiären mot Vita Hästen och läget förvärras ytterligare. Efter kvällens match är det inte match på en vecka och då finns det tid att göra förändringar. Det bli hur som helst en andningspaus för laget innan det sätter igång på allvar.

Elva matcher på en månad mellan 30 oktober och 29 november kommer att bli riktigt tufft. Har Modo inte vänt den illavarslande trenden under den perioden är det nattsvart, men de har lösningen inom klubben.

Glader i båset

Herrlagets sportchef är en kunnig och segerrik tränare, han kan vara den förändring som kan rädda säsongen för Modo. Han kan gå ner i båset och stötta upp ledarstaben, få in en ny röst i huvudena på spelarna som kastat bort allt vad självförtroende betyder. De behöver inte sparka Nieminen än, väntar de för länge med en förändring kan det bli nödvändigt.

Tvingas Glader sparka Nieminen blir det en dyr affär för Modo. Lyckas han förändra genom att bli den nya rösten, om än bara för ett tag. Då kan han vara den nya hjälten i ”Övik”.

Även om man nu vann hemma med klara 6-1 mot Vita Hästen var det säsongens blott andra seger och man är redan nu hela 16 poäng bakom ärkerivalerna från Umeå, Björklöven.

Det är en säsong då man inte kan äventyra för mycket, framförallt inte ekonomiskt, då är det en riktigt bra lösning att ta det internt. Hur länge vågar man vänta, när är det för sent?

Våga ta den chansen Fredrik, så kanske många inom klubben blir glader de också. Det kan i alla fall inte bli sämre än just nu, att göra tolv mål på två matcher och tre mål på de övriga fem.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

fyra × 3 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.