Här är önskelistan för HA-klubbarna inför transferstoppet

HockeyAllsvenskan börjar gå mot sitt slut och redan nästa vecka blir det transferstopp för klubbarna i Sverige, den 15:e februari. Hockeybladet.nu har tagit fram önskelistan för alla klubbar i HockeyAllsvenskan för att se vad lagen behöver inför slutspurten av serien. 

AIK Hockey: Tidigare aviserat att man inte vill värva inför slutspurten men här skulle det behövas en målskytt. Man har bland annat Jens Jakobs på skadelistan och här måste AIK lappa ihop om det ska bära långt.

Almtuna IS: En rutinerad spelare som kan visa vägen för det rekordunga Almtuna som har en snittålder på låga 22.07 år. Äldsta spelaren är för nuvarande Per Svensson på 28 år så nog behövs det en riktig gammelräv i Almtunas lagbygge kan tyckas.

BIK Karlskoga: Karlskoga har en rekordung backsida i år och här saknar man en Martin Thelander som kunde agera pappa bland backarna. Man behöver helt enkelt en rutinerad back som kan tuffa till Karlskogas backsida ett snäpp.

HC Vita Hästen: Har en väldigt bra defensiv men här är akilleshälen antal mål man gör framåt. Här behövs det spelare som har en vana att kunna producera poäng framåt. En poängstark transatlant som kan servera Rickard Palmberg möjligtvis?

IF Björklöven: Har HockeyAllsvenskans kanske sämsta defensiv men man har stärkt upp den inför slutet med rutinerade värvningar som Linus Fernström och Mikko Pukka. Tror att man sitter rätt nöjda inför slutet men om man förstärker gör man det i anfallet och siktar på en transatlantisk forward som har sinne för målet.

IK Oskarshamn: Oskarshamn behöver en lekkompis mellan Nicolas Deschamps och Manuel Ågren. En centertank som kan servera Oskarshamns poängkungar ute på kanterna. Kanske kan Roger Jönsson hitta något sista fynd innan han slutar som sportchef i Oskarshamn?

IK Pantern: Pantern hoppas nog mest på att man får behålla sina lån från Malmö. Spelarna som lånats ut har verkligen varit ett viktigt tillskott till truppen. Kan man behålla dessa blir man verkligen en ”dark horse” inför kvalspelet som kan överraska.

Modo Hockey: Har värvat rätt friskt under säsongen och sitter nog rätt så nöjda inför de avslutande omgångarna. Skulle man värva något skulle det vara en spelskicklig back som är bra i båda ändarna av planen.

Mora IK: En ledande back som har erfarenhet av viktiga kvalmatcher som kan spela ett simpelt spel. Moras backsida som är relativt ung skulle må bra av det i ett stundande finalmöte och senare sen eventuellt ett möte mot ett SHL-lag.

Södertälje SK: Det här laget skriker efter spelare som kan producera poäng. Nog för att man har Anton Holm men vill Södertälje börja vinna matcher igen ska man nog ta en ordentlig titt på spelarmarknaden efter en lekkamrat till Holm.

Timrå IK: En grovjobbande forward som kan skapa ytor åt spelare som Jonathan Dahlén och Elias Pettersson. Kan Timrå skramla fram en sådan spelartyp har man mycket vunnet inför kval där spelaren i fråga kan stå framför mål och vara jobbig för motståndarna. Söker nog annars en ledande back inför slutspurten.

Tingsryds AIF: En rutinerad forward som kan vara jobbig för motståndarna. Förra året hade man Kari Sihvonen men i år saknar man den spelartypen i laget. Behövs garanterat en sådan pjäs för att komma minst lika långt som man gjorde i fjol.

VIK Västerås HK: En tvåvägsback som är bra både framåt och bakåt skulle behövas här. Om Västerås får drömma kan man locka över tidigare storbacken Daniel Grillfors men Västerås backsida behöver tuffas till en del och bli lite elakare.

Västerviks IK: En stor, tuff och elak back som kan komplettera till Västerviks spelskickliga backsida inför stundande kvalspel. Västervik har under säsongen värvat och spetsat till forwardssidan. Laget skulle dock må bra av en back som kan städa rent framför mål. Breddar även forwardssidan kanske med något fynd?

Håller du med? Håller du inte med? Diskutera gärna här nedanför eller på våra sociala medier!

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN