Han kan lämna AIK efter kvalsuccén

Så sent som igår stod AIK som segrare av HockeyAllsvenskans slutspelsserie. Nu ryktas det att en av backarna kan vara på väg bort.

Igår blev AIK klara för spel i playoff mot BIK Karlskoga efter jättedramatik. AIK som haft en smått osannolik form har i slutspelsserien haft stor nytta av backen Jonathan Andersson som stått för fem poäng på fem matcher. Andersson, 23, kan nu lämna klubben efter att ha lockat till sig intresse från SHL.

SHL-intresse trots skadorna

Andersson missade stora delar av grundserien på grund av skada men hans fina insatser i slutspelsserien sägs ha lockat till sig intresse från SHL. Det är Leksand som sägs vara ute efter backen skriver Sportbladet. Bland annat så satte han 3–3-kvitteringen med 11 sekunder kvar av matchen mot Västervik som gav AIK chansen att nå just spel mot Karlskoga.

Vill spela i SHL – med AIK

AIK:s nummer 15 kom till klubben 2011 för spel i klubbens J20-lag. Detta efter att ha lämnat juniorlaget hos gårdagens motståndare Almtuna. Andersson, som är från Valdemarsvik, är inne på sin femte A-lagssäsong i ”Gnaget” och gjorde förra säsongen 32 poäng. Han har fullt fokus på att få spela upp AIK i SHL.

– Jag vill spela SHL med AIK och det är jag koncentrerar mig på. Sedan får vi se hur det blir nästa säsong, säger han.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN