Fortsätter AIK att vinna när man gästar Pantern?

Ikväll tar Pantern emot AIK i skåningarnas sista hemmamatch den här säsongen. AIK som tack vare sin formtopp säkrat en plats i kvalet mot SHL. Kommer man ta sin 11:e raka seger ikväll?

Stockholmslaget AIK är inne i en galen formtopp och har vänt blad. De senaste tio matcherna har man gått segrande ur vilket innebär att man klättrat från nionde till femte plats i tabellen. Därmed har man säkrat en plats i slutspelsserien i jakten på SHL.

Skåningarnas sista hemmamatch

Ikväll gästar man Pantern i skåningarnas sista hemmamatch den här säsongen. AIK:s forward Jesper Bratt vet om förutsättningarna.
– Det klart att det ligger i bakhuvudet att vi vet att vi har spelat bra på slutet och vi har som sagt en bra känsla i laget. Vi vill vinna så många matcher som möjligt och behålla känslan in i slutspelserien, förklarar Jesper Bratt för AIK:s hemsida.

Pantern som också har säkrat vidare spel har dessvärre ingen chans att nå den HockeyAllsvenska finalen. Med sina 87 poäng ser laget ut att sluta fyra i tabellen.
– Det är en väldigt harmonisk och skön stämning, precis som det ska vara när man går in i ett slutspel. Alla är fulla utav tillförsikt, berättar Håkan Åhlund för Panterns hemsida.

Pantern är ett starkt hemmalag

De senaste sex av de sju fighterna på Malmö Isstadion har Pantern gått segrande ur och det kommer krävas mycket för att Stockholmarna ska ta sin elfte raka seger ikväll. Formtoppade AIK väntar och Åhlund hoppas att man kan utmana dem.
– Jag hoppas att vi ska kunna ge dem en riktig match. De har absolut börjat varva upp och har fått tillbaka en hel del spelare som varit skadade. Så det känns som om att de är där de var tippade från början.

Ännu ett avbräck för AIK 

Likt tidigare har AIK trion med Anton Cederholm, Nicklas Heinerö och Jens Hellgren borta från spel. Ny in på frånvarolistan är Daniel Olsson-Trkulja, som dragit på sig sjukdom. För IK Panterns del mönstrar man exakt lag som i förra matchen, med få avbräck.

Klockan 19.00 blåser domaren i pipan på Malmö Isstadion. Vem vinner?

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN