Formsvagt Tingsryd tar emot skadedrabbat MODO

Under onsdagskvällen tar sjätteplacerade Tingsryd emot elvan MODO hemma i Nelson Garden Arena. Och det är ett hemmalag som verkligen letar efter formen som tar emot ett sargat MODO.

Fem förluster på de sex senaste matcherna. Det är Tingsryds facit inför kvällens match mot MODO. Detta beror till stor del på hur svårt Tingsryd har det med målgörandet. För även om defensiven har varit bra och man har varit det bättre laget under stora delar av de senaste matcherna har laget bara gjort fyra mål de fyra senaste matcherna. Det vinner man inga matcher på.

”Rädslan för att förlora har blivit större än viljan att vinna”, så förklarar Tingsryds tränare Magnus Sundquist sitt lags förlusttrend i en intervju med Tingsryds hemsida.

MODO jagar kvalplats

MODO å andra sidan kommer från en otroligt viktig straffseger mot Oskarshamn i en ganska tråkig match. Med tanke på att Oskarshamn ligger två placeringar ovanför MODO i tabellen och att det endast skiljer tre poäng var segern i förra veckan oerhört viktigt för ett MODO som jagar kvalplatserna till SHL.

Laget från Örnsköldsvik åker till Tingsryd med ett väldigt ungt lag även denna matchen. Detta beror på lagets tunga lista med frånvarande spelare. Till kvällens match saknar MODO  Jesper Sellgren, Jakob Stenqvist, Oskar Stål Lyrenäs och Tim Wahlgren som alla är på landslagsuppdrag. Man saknar även avstängda backen Jan Brejcak och skadade lagkaptenen Byron Ritchie.

Tingsryd saknar bara en spelare till kvällens match och det är Adam Åkesson som inte spelar på grund av småskador.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN