Fick sparken av Västervik – nu är forwarden klar för konkurrenten

Marcus Davidsson fick sparken från Västervik, nu har den unge forwarden gjort klar med en ny klubb. Det är Västerviks konkurrent i Hockeyallsvenskan, Södertälje, som har sajnat forwarden.
– Jag har varit intresserad av honom under hela säsongen egentligen, säger Mikael Samuelsson.

Han fick sparken av Västervik i förra veckan, på måndagen presenterades Marcus Davidsson av konkurrenten Södertälje. Kontraktet med den unge forwarden är skrivet säsongen ut och en spelare som klubben haft span på ett tag.

– Jättekul att vi fått hit Marcus, jag har varit intresserad av honom under hela säsongen egentligen. Han fick han möjlighet att spela med sin bror och Fjällby i Västervik under hösten och det förstår jag att han ville men nu passade det bra för honom att komma hit och spela. Det är en etablerad spelare trots att han är så ung. Han har väldigt mycket hockey i sig och för mig så är han en stöttespelare i varje allsvenskt lag. Känns jättebra att få in honom, säger Mikael Samuelsson, sportchef i Södertälje till klubbens hemsida.

Ont om centrar

Södertälje har varit på jakt efter en center hela säsongen och nu har de hittat honom. Samtidigt lämnar den kanadensike forwarden Matt Bailey klubben.

– Jättekul att vi får in Davidsson i truppen, nu har vi fått in två centrar sedan senaste matchen och det är viktigt för oss. Vi har gått kort på centersidan under hela säsongen egentligen eftersom vi valt att spela Bailey på en kant. Marcus är en allround-center som är snabb på skridskorna, han ligger ofta rätt i situationerna. Han kommer med mycket erfarenhet trots att han är så pass ung. Han är en ganska traditionell center med ett modernt snitt med sin styrka och snabbhet, säger Nichlas Falk, tränare i Södertälje.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 − 1 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN