Fartfylld match väntar i Nobelhallen

Ikväll drabbar Karlskoga och Västervik samman i säsongens tredje match lagen emellan. De två tidigare mötena har slutat med Karlskogaseger, men Västervik är i bra form.

BIK Karlskoga fick se sin långa förlustfria svit på hemmaplan brytas förra tisdagen när Modo blev för svåra. Även matchen innan dess förlorade man, vilket innebar det första tillfället på hela säsongen som värmlänningarna förlorat två matcher på raken. Man undvek dock en tredje förlust när man bortaslog Almtuna senast.
– Det har inte gått lika bra som det gick i början nu på sistone, men vi vann senast och vi vet var vi står, säger lagets målkung Carl Persson till Hockeybladet.

Nu kommer Västervik på besök till Nobelhallen. Ett lag med två raka segrar, varav den senaste tillkom borta mot Timrå efter straffläggning.

Fartfyllda matcher

Det är två fartfyllda lag som drabbar samman och de två tidigare matcherna har visat prov på just det. Högt tempo och vassa spelvändningar har varit en nyckel. En nyckel som Karlskoga tagit bäst tillvara på, då man vunnit båda de tidigare matcherna.
– Det gäller att komma ut starkt, sätta hård press och checka fast dem, säger Carl Persson.

Håll ett öga på…

…lagens båda specialformationer! Powerplay och boxplay har visat sig vara en särskilt avgörande faktor mellan dessa aktörer. Fem av nio mål i de tidigare matcherna har tillkommit i dessa spelformer – varav två i numerärt underläge. Ett för vardera lag.

Kommer Karlskoga inleda en ny segersvit på hemmaplan eller tar Västervik rygg på Modo och plockar full pott? Matchen startar 19.00.

Tidigare möten den här säsongen:
Karlskoga – Västervik 3–1
Västervik – Karlskoga 1–4

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN