Falk-effekten gav Södertäljes första seger

Med sex raka förluster i bagaget så sparkade man huvudtränaren Mats Waltin i veckan. Nichlas Falk tog över och i första matchen sen bytet blev det Falk-effekten som gav resultat.

Noll poäng, -14 i målskillnad och totalt höstmörker i klubben inför den svåra bortamatchen mot Modo. Det kunde väl bara gå på ett sätt? Södertälje och nya huvudtränaren Nichlas Falk ville dock annorlunda och tog sin första seger för säsongen när man gjorde en heroisk insats i Örnsköldsvik och vann med 2-1.

Sex boxplay – vinst ändå

Man fick en kalasstart med ledning i första perioden via mål från Thomas Valkvae-Olsen. Redan 22 sekunder in på andra utökade man till 2-0 via Lucas Carlsson och trots att man fick spela massor i boxplay så lyckades man freda sig. Man klarade av både fem mot fyra och fem mot tre i 1:40. Man släppte dock in ett mål i tredje perioden i just boxplay då Victor Öhman reducerade. Vi kan lugnt konstatera att målvakten i Södertälje George Sörensen ska ha en stor del av berömmet efter den förlösande första segern för säsongen med sina 32 räddningar.

Nichlas Falk i händelsernas centrum

Ny huvudtränare i Södertälje SK med första matchen på onsdagskvällen. Det är inte nog med det. På torsdagen kommer Djurgårdens IF att hylla sin gamle hjälte när man kommer att hissa Falks tröja till taket inför mötet mot antagonisterna Färjestad BK. En minst sagt händelserik vecka för 46-åringen. Med 16 säsonger i Djurgårdströjan har han gjort sig förtjänt av att hänga uppe bland dom andra tröjorna där vi redan hittar dom här legenderna: