Fagervall tog första trepoängaren – över kvalstrecket

Det var viktiga poäng på spel i kvällens match mellan Tingsryd och Björklöven men efter sju raka förluster kunde till slut bortalaget ta tre viktiga poäng. Laget klättrar därmed över kvalstrecket för kval nedåt, däremot med två mer matcher spelade än nästjumbon Västerås.

Det skulle visa sig bli en målsnål match när Tingsryd tog emot Björklöven i Nelson Garden Arena inför 1618 personer på läktaren. Björklöven och Joakim Fagervall valde att byta målvakt och Linus Fernström fick istället chansen i kassen istället för Adam Werner, det skulle komma sig att bli ett segerrecept.

Första målet skulle dock komma för Tingsryd och det är Filip Owesson som blir fint serverad framför mål av backen Måns Hermansson. En fristående Owesson har inga problem att hitta luckor i nätet och placerar fint in 1-0 inför en jublande hemmapublik. 1-0 skulle stå sig länge i matchen men ställningen skulle ändras.

Vände matchen på mindre än fyra minuter

Med lite mindre än åtta minuter kvar så skulle Niklas Rubins nolla spricka. Kim Karlsson står påpassligt framför målet och får chansen att slå en hel del returer. Till slut sitter den och Björklöven kvitterar i ett viktigt läge. Matchvinnande målet skulle komma kort därefter och den här gången är det Cody Murphy som med stor tur får in pucken i mål sedan den studsat in i målet via ett antal spelare. Ledning med uddamålet och fyra minuter kvar. Björklöven kan hålla ut och därmed ta en livsviktig trepoängare. Joakim Fagervall tar därmed sin första seger som tränare för Björklöven. Man bryter därmed sviten på sju raka förluster och kryper upp ovanför strecket. Man går också om Västerås som halkar ned på en kvalplats nedåt, däremot har Västerås två matcher mindre spelade.

Tingsryds AIF – IF Björklöven 1-2 (1-0, 0-0, 0-2)
1-0 (12:39) Filip Owesson (Måns Hermansson)
1-1 (52:23) Kim Karlsson (Jonas Emmerdahl, Emil Norberg)
1-2 (55:42) Cody Murphy
Skott: 26-32 (5-10, 10-13, 11-9)
Tekningar: 31-26 (9-9, 9-6, 13-11)
Utvisningar: TAIF: 2×2 IFB: 3×2
Domare: Johan Gossas