Experten rasar efter tacklingen på Blomstrand: ”Förenat med direkt livsfara”

Under onsdagen åkte Almtunas Ludwig Blomstrand på en ful tackling mot huvudet från Modos Jan Brejcak. Trots smällen spelade Blomstrand vidare, vilket får Sanny Lindström att rasa.
”Det är förenat med direkt livsfara. Faktiskt!”, skriver han på sin blogg.

Det var under den HockeyAllsvenskan omgången i onsdags som tacklingen var framme. Jan Brejcak satsade rejält och tacklingen tog i huvudet på Ludwig Blomstrand. Många anser tacklingen som en av säsongens fulaste, och efter matchen visade det sig att Blomstrand hade åkt på en hjärnskakning. Trots det spelade Almtuna-spelaren vidare, och det får Sanny Lindström att rasa rejält.
”För att tala klarspråk. Den läkare som var huvudansvarig under matchen mellan Almtuna och Modo i onsdags gjorde inte sitt jobb och bör ifrågasättas om han eller hon ens är lämplig för sitt uppdrag. Jag tvivlar”, skriver han på sin blogg och fortsätter.
” Almtunas Ludwig Blomstrand som uppenbarligen fick en smäll mot huvudet har nu diagnostiserats med en hjärnskakning. Trots detta fullföljde han matchen. Det är förenat med direkt livsfara. Faktiskt!”

Det är doktorns ansvar

Det är inte första gången en sådan här situation uppstår inom svensk hockey. Lindström anser att ledarna måste vara hårdare när det gäller fortsatt spel vid eventuell skada.
”Doktorn kollade säkert med Ludvig Blomstrand som sa att han var okej. Han ville ju förmodligen spela vidare och hjälpa laget. Det var ju en viktigt match… Men det är doktorns och de andra ledarnas förbannade ansvar och se till att Blomstrands hälsa går i första hand när det är så uppenbart att smällen tog mot huvudet”, förklarar han på bloggen.

Lindström avslutar sedan med ett råd som alla borde ha i åtanke.
”Ta spelaren ut ur matchen och in i omklädningsrummet. Gör en ordentlig genomgång och analys och ta därefter ett genomtänkt beslut. På samma sätt som man skulle behandlat en vanlig patient.”

Se tacklingen här:

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN