Engvall: ”Alltid kul när klubbar hör av sig”

Moraforwarden Pierre Engvall har senaste tiden charmat oss med poängskörd i HockeyAllsvenskan. Även om det har gått lite trögare med produktionen forwarden är inte orolig. För Hockeybladet berättar han om senaste tiden, SHL-intresset och närmsta framtiden.

Pierre Engvall har under säsongen gått från klarhet till klarhet. Han har redan under de inledande 23 matcherna hunnit med att producera 17 poäng, jämfört med de 22 poängen han slutade på ifjol. Han inledde säsongen bländande och gjorde bland annat 4 (!) mål i en och samma match mot Västervik i början av säsongen. Även om det har gått lite tyngre på slutet så har smålänningen ingen panik.
– Jag hade en rätt bra inledning där, men nu på slutet har det gått lite tyngre. Jag försöker att inte fokusera på poäng, för då åker man bara och hänger upp sig på det. Jag gjorde mål nu senast, så det var skönt att det lossnade lite.

Engvall är i år förstaårssenior, men kom redan till Mora från Frölunda under fjolåret. Han har under tränare Jeremy Collitons vingar utvecklats till ett större offensivt hot än han varit tidigare.
– Jag har blivit bättre över hela banan och har lärt mig spelet utan puck. Spelar bättre i båda riktningarna och efter det har det bara flutit på med produktionen.

Sedan tidigare har ju en hel del SHL-klubbar visat intresse för dina tjänster. Lockar det?
– Jo, men det är såklart alltid kul när klubbar hör av sig. Men jag fokuserar på Mora nu och försöker inte lägga energi på det. Men det är som sagt alltid kul när folk gillar de man gör.

För hans klubb Mora och dess fans leker livet för stunden. Igår kom den åttonde segern på de nio senaste matcherna och känslan i laget är på topp.
– Det känns bra. Vi har en bra känsla i laget och alla gör vad dem ska. Vi har en tydlig spelidé som alla följer till punkt och prick och det underlättar ens eget arbete.

Imorgon ställs Engvall och hans lagkamrater mot nästjumbon Modo som senaste tiden haft det tufft. Efter tisdagens storförlust (1-5 mot BIK Karlskoga) på hemmaplan har laget under dagen agerat, men Engvall och hans mannar är förberedda för uppgiften.
– Det kommer vara ett revanschsuget Modo. De har gått tungt för dem och de är säkert väldigt revanschsugna. Men vi vill samtidigt vinna och stanna kvar där uppe i toppen och kommer göra allt för att ge dem en match. Det gäller att vara med från start och köra fart hela vägen.

Och förhoppningsvis hamnar du i poängprotokollet?
– Ja, det hoppas jag, avslutar han ödmjukt.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN