Engstrand nollade AIK – Mora upp i serieledning

Mora IK kan jubla hela vägen hem till Dalarna när laget i och med segern på bortaplan mot AIK övertar serieledningen från BIK Karlskoga.

Det var upplagt för stormatch på Hovet när serietvåan Mora besökte Stockholm och AIK i en kamp om tre poäng. Första perioden var fylld av utvisningar där något av lagen näst intill satt i utvisningsbåset från minut sju till periodvila, men ingen utdelning.

I andra akten ökade båda lagens skottvillighet och Moras Pierre Engvall hittade nätmaskorna bakom Linus Lundin med sitt tolfte mål för säsongen. Han assisterades av Kevin Gagné och Kevin Goumas, som återigen hamnar i poängprotokollet.

Matchen fortsatte i målsnålt tempo, men bortalagets Viktor Amnér satte dit 0-2 efter 467:32. Ett mål som även blev matchavgörande och Mora kunde inte bara ta med sig tre poäng hem till Dalarna, laget leder även i och med vinsten HockeyAllsvenskan.

AIK Hockey – Mora IK 0-2 (0-0, 0-1, 0-2)
0-1 (28:45) Pierre Engvall (Kevin Gagné, Kevin Goumas), spel fem mot fyra
0-2 (47:32) Viktor Amnér (Emil Aronsson)
Skott: 33-23
Tekningar: 23-34
Utvisningar AIK: 4×2 MIK: 3×2
Domare: Johan Nordlöf
Linjemän: Andreas Nord, Tom Wågström