David Engbloms tankar inför AIK-Tingsryd

Med en seger på de fem senaste matcherna behöver AIK en seger mot Tingsryd för att haka på chansen till spel i Slutspelsserien. David Engblom, assisterande tränare i AIK vet hur de ska spela för att vinna.

AIK har sex poäng till Slutspelsserien, där lag 3-8 i HockeyAllsvenskan spelar en serie om att få chansen att kvala till SHL. Samtidigt har laget sju poäng till negativt kval. Laget behöver en vinst mot Tingsryd ikväll för att haka på tåget uppåt.

– Vi tittar så klart uppåt, ett par segrar på rad och vi är med i matchen om platserna i Slutspelsserien, säger David Engblom, assisterande tränare i AIK till Hockeybladet.

AIK har ett gäng spelare borta och på dagens matchvärvning var det bara spelare som inte kommer att spela ikväll närvarande. Backarna Andreas Hjelm och Jonathan Andersson samt forwardarna Oscar Steen och Max Lindholm.

Engblom har taktiken klar för AIK

Tingsryd har ett mentalt övertag på AIK inför kvällens match då man slagit Solnalaget i båda mötena den här säsongen. Engblom har medicinen klar för att hans lag ska ta sin första seger mot smålänningarna.

– Vi behöver kriga mer och framförallt behöver vi få fart på målproduktionen för att vi ska vinna. Senast hemma spelade vi bra, men vi fick inte in pucken, säger Engblom till Hockeybladet.

Tingsryd vill ta tredje raka

Tingsryd söker tredje raka segern i dubbel bemärkelse. Dels tredje raka segern mot kvällens motståndare den här säsongen och dels den tredje raka segern i HockeyAllsvenskan. Tingsryd jagar Mora och Karlskoga i toppen av tabellen och har sju poäng upp till Karlskoga på andra plats.

– Jag tycker vi åker upp med en god känsla, vi brukar prestera bra borta mot AIK. Går vi in i matchen och spelar enkelt och disciplinerat, kryddat med ett stenhårt arbete för varandra så finns det alltid en seger inom räckhåll. Det är vårt mål, att ta med oss tre poäng hem till Tingsryd, säger Emil Forslund till Tingsryds hemsida.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN