Engblom: ”Vi gör ingen bra match egentligen”

AIK vann ikväll med 4-3 hemma mot Timrå i ett kokande Hovet. Lagets assisterande tränare David Engblom var dock inte helt nöjd med matchen.
– Vi gör ingen bra match egentligen.

Med en bonuspoäng in till slutspelet och en vinst ikväll så har AIK nu fyra poäng i jakten på en kvalplats till SHL. Hockeybladet pratade med lagets assisterande tränare David Engblom efter kvällens match som hade detta att säga:

– Vi gör ingen bra match egentligen. Timrå gör det bra och får isär oss och våra lagdelar. Vi får tacka Gasper och vårat powerplay i den första perioden att vi har utdelning på det och att vi får med oss tre poäng ikväll, säger David Engblom.

Islossning i slutet av första

Timrå kvitterade i mitten av den första perioden, men AIK fick efter det en riktigg islossning och gjorde två snabba mål i powerplay. Något som laget kunde byggt vidare på.

– Vi fick en ordentlig islossning där, vi hade även chanser att rida vidare på den vågen men lyckas inte riktigt göra det. Sen kommer Timrå tillbaks och dem har greppet om matchen stora delar, menar David Engblom.

Var ni nöjda efter den första perioden?
– Jag tycker det är dem som har greppet och de startade bättre än oss också, sen vad det står efter första (4-1) så är det möjligt att man slappnar av lite grann men det var ingen känsla vi fick och inget vi uppmärksammade, säger David Engblom.

– Däremot så gör Timrå det bra tycker jag. Vi har svårt att få någon lösning på det och få ihop det ordentligt, få stopp på dem i tid och vi har svårt att få ihop lagdelarna så vi får inga bra spelare på dem heller. Så där har vi lite att jobba på men det är tur att Gasper spelar bra där bak, tillägger David Engblom.

”Hockey svänger och går”

Trots att Englund tycker att Timrå var det bättre laget idag så är han inte orolig för att laget ska tappa sin form.

– Så här ser det ut ibland. Hockey svänger och går, ibland är inte alltid formen där. Det man skulle önska är att vi spelar ett lite stabilare spel, men vi reder ut det och det är positivt det gjorde vi inte i höstas i såna här lägen, killarna är betydligt starkare i år och reder ut det här. Så att vi har tre poäng och det är vi glada för, säger David Engblom.

Lagets självförtroende växer hela tiden

AIK har nu tagit poäng i 13 raka matcher, och självförtroendet hos spelarna har ökat markant på sistone. Engblom tycker det dock är viktigt att man inte blir för självsäkra.

Det är ett självförtroende som ligger, det växer hela tiden men sen får inte det bli att man blir för självsäker i saker och ting utan det krävs fortfarande ett hårt jobb för att få de resultat vi har fått gjort här, säger David Engblom.

Man tycker dock att kan tummar på en del saker ikväll, men tycker ändå att man har höjt sin lägstanivå.

– Vi kanske tummar på en del saker idag, men det är klart man blir stark i det, i höstas tappade vi en del sådana här matcher där vi kanske inte spela på topp, vi har höjt våran lägstanivå och hoppas kunna höja den ytterligare under slutet på säsongen, berättar David Engblom.

Tror spelschemat kan vara en fördel

AIK gick som tidigare nämnt in i slutspelet med en extra poäng. laget har även en extra hemmamatch vilket Engblom ser som en stor fördel.

– Vi fick ett bra läge med resor och en extrapoäng. Så det vart ett betydligt bättre spelschema för vår del och vi har dessutom en extrapoäng att gå på, säger David Engblom.

Han medger även att han tar gärna alla fördelar som går, och att han hade velat ha tre poäng in i slutspelet.

– Det är klart man tar ju gärna alla fördelar som går, helst hade vi haft tre poäng med oss i den här serien men nu är vi här och har fyra poäng med oss idag så vi jobbar vidare här ifrån, tillägger David Engblom.

Gillade publikens stöd ikväll

Publiken på Hovet var något utöver det vanliga ikväll. Engblom tycker att det är kul och att de gärna får låta lika mycket i de kommande matcherna som de gjorde ikväll.

– Det får dem gärna fortsätta med. Det tycker jag lyfter och det ger kraft till spelarna som känner energi, så de får gärna låta på ett positivt sätt. Det är ett starkt stöd i ryggen när de gör det så jag önskar att det vore så varje match, säger David Engblom.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN