Efter supportrarnas insamling – KHL-meriterad forward klar för Björklöven

Björklövens fans har genom en insamling skänkt pengar till klubben. Pengar som nu använts till en spelarförstärkning. KHL-meriterade forwarden Roope Talaja är klar för klubben.

Säsongsinledningen har varit lite upp och ner för Björklöven hittills. Efter elva matcher ligger man på 6:e plats i den hockeyallsvenska tabellen. Nu har man dock värvat in en spelare med förhoppning om att förstärka truppen.

KHL-meriterad finländare klar

Det rör sig om den finländske forwarden Roope Talaja med meriter ifrån KHL. Förra säsongen spenderade den vänsterfattade forwarden i det finska KHL-laget Jokerit, där han stod för 10 poäng på 49 matcher.
– Det är den här spelartypen som jag har sökt och det är en forward som våra supportrar kommer att älska. Det är en supporterspelare i allra högsta grad som kommer tillföra energi, målskytte, tacklingar och ett lagspel, säger lagets tränare Joakim Fagervall till klubbens hemsida. 

Supportrarnas insamling bakom värvningen 

Värvningen har blivit möjlig på grund av en insamling som klubbens fans och sponsorer stått för. Björklövens VD Joakim Gustavsson hyllar initiativet och är tacksam för bidraget.
– Jag vill verkligen uttrycka min tacksamhet till dom drygt 800 supportrar som bidragit till insamlingen och till dom företag som gick med i slutspurten och gjorde den här värvningen möjlig, säger han till klubbens hemsida.

LÄS MER: LISTA: Veckans lag i hockeyallsvenskan

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN