Efter supersviten – Karlskoga får fira jul som serieledare

De senaste säsongerna har Värmlänningarna placerat sig högt upp i tabellen men aldrig tagit sig hela vägen. Det har slutat i play-off och kvalseriespel. I vår kan drömmen om SHL bli verklighet. Med en match kvar innan juluppehållet så leder man HockeyAllsvenskan med en marginal på sex poäng.

Supersviten

Senast BIK Karlskoga förlorade en match var mer än en månad sedan då man förlorade med 5-2 mot AIK på Hovet. Sedan dess har man spelat nio matcher och tagit poäng i alla. Sex trepoängare, en straffseger, en övertidsvinst och så förlorade man mot Vita Hästen efter förlängning en gång. Det vill säga 23 poäng av 27 möjliga. Med den sju poäng stora marginalen man skaffat sig ner till tvåan i tabellen så kommer resultatet från onsdagens omgång inte att påverka ställningen inför juluppehållet och man kommer att få fira jul som serieledare.

BIK-dominans i poängligan

Noterbart är även att det är tre Karlskogaspelare som håller till på de tre översta placeringarna i poängligan. Carl Persson parkerar på plats nummer tre med 28 poäng, Alexandre Lavoie är tvåa med 29 poäng. I topp så hittar vi Färjestads tidigare J20-kapten Victor Ejdsell som kom till BIK inför den här säsongen efter bland annat 21 SHL-matcher i just Färjestad. Han har skrapat ihop 30 poäng på 28 matcher. Med sina 14 mål och 16 assist så är han en av de främsta faktorerna till Karlskogas fina form. På målvaktssidan så har man även Andrew Engelage med allra bäst räddningsprocent, 94.64%.

Inte bara bäst individuellt

Utöver de individuella framgångarna och serieledningen så visar även statistiken att laget har presterat bra så här långt:

  • Effektivast när det kommer till att göra mål (13.35%)
  • Effektivast i powerplay (26.37%)
  • Näst effektivast i boxplay (86.67%)

Imorgon väntar Tingsryd och sedan Oskarshamn samt Pantern i mellandagarna och frågan är om poängsviten fortsätter för Värmlänningarna och om det ska ta laget hela vägen upp i SHL i vår.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN