Efter krossen – tränaren får lämna sitt uppdrag

Efter uteblivna resultat rör Björklöven om ännu en gång på tränarbänken och huvudtränare Markus Åkerblom tvingas avgå. Ersätter gör klubbens General Manager Joakim Fagervall.

HockeyAllsvenska Björklöven har under den senaste tiden haft problem att få med sig resultaten och tränaren Markus Åkerblom har varit ifrågasatt. Efter att under onsdagskvällen blivit krossade av IK Pantern fick klubbledningen nog och Åkerblom får lämna sitt uppdrag som huvudtränar med omedelbar verkan.

Ersättaren är redan klar – Joakim Fagervall tar över parallellt med sitt arbete som General Manager och blir klubben tredje tränare denna säsongen efter Tommy Jonsson och Markus Åkerblom.
– Sportsligt har vi inte fått ut det vi förväntar oss av vårt representationslag och det har blivit allt tydligare att vi är tvungna att göra en förändring. För att ge laget förutsättningar att nå uppsatta mål för säsongen har jag beslutat att Joakim Fagervall tar över som huvudansvarig tränare och att Jesper Jäger fortsätter i sin roll som assisterande tränare, säger klubbens styrelseordöfrande Mikael Salomonsson i ett pressmeddelande och fortsätter:
– Markus Åkerblom har gjort sitt absolut yttersta för att vända den negativa trenden och det är ett tråkigt beslut som jag tvingats fatta. Jag önskar honom all lycka i sin fortsatta karriär, säger Mikael Salomonsson.

Här näst för Björklövens del väntar serieledarna Mora IK på hemmaplan under söndagseftermiddagen.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN